De meeste vis, inclusief tonijn, is een perfecte bron van eiwitten en omega 3-vetzuren. Helaas eten we vis maar zelden. Sommige mensen houden niet van de graten, anderen niet van de smaak of de typische geur. Tonijn smaakt en ruikt echter heerlijk in maaltijden en bovendien is het gezond. De bereiding is ook erg belangrijk en ik hoop dat mijn recepten voor gezonde tonijnsalade je zullen inspireren om deze vis ook in salades uit te proberen. Als je al van tonijn houdt, kun je nog steeds nieuwe recepten gebruiken, zodat je nieuwe en misschien zelfs verrassende smaken ontdekt.
Gezonde tonijnsalades zijn ideaal voor zowel lunch als diner en je kunt ze op verschillende manieren maken. Salades met tonijn zijn gemakkelijk te bereiden en tegelijkertijd lekker en rijk aan voedingsstoffen. Afgezien van groente, kunnen deze salades ook worden gemaakt met pasta of peulvruchten, zodat ze je lang zullen vullen. Probeer mijn tonijn-avocadosalade met hüttenkäse, tonijn-bleekselderijsalade of verrassende boerenkoolsalade met ananas, tonijn en rucola. Deze gezonde tonijnsalades zullen je zeker niet teleurstellen.