Gevonden recepten: 13
Fit Tovenares
Volg mij
Op Ingrediënt
GroenteEierenCouscousTofuZalmQuinoaRijstPompoenZoete AardappelHavermoutKokosnootChiazaadPindakaasAvocadoTonijnRundvleesKipCourgette
Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Diner- en Lunchrecepten met Rijst

Gezonde Diner- en Lunchrecepten met Rijst

Er is een goede reden waarom ik deze gezonde lunch- en dinerrecepten met rijst heb voorbereid. Rijst wordt meestal als bijgerecht gebruikt, maar het kan ook de basis zijn voor een gezond diner of lunch. Dankzij de complexe koolhydraten die rijst bevat, geeft het je voor langere tijd energie met een minimale hoeveelheid vet. Bovendien bevat het B-vitaminen, magnesium, mangaan en seleen. Hoewel rijst een graan is, bevat het geen gluten en is daarom een ideaal ingrediënt voor glutenvrije recepten. Als je zin hebt in rijst, denk dan aan mijn gezonde rijstrecepten en probeer er minstens één uit.

Voorbeelden van simpele lunchrecepten met rijst die binnen een paar minuten klaar zijn, zijn heerlijke tofu-risotto, paddenstoelen-knoflookrijst met erwten, broccolirijst of risotto met rode biet en geitenkaas, waar ik echt dol op ben. Zoals je ziet, zijn er verschillende manieren om rijst in recepten te gebruiken en het is een ideaal ingrediënt voor veganistische, vegetarische maar ook vleesmaaltijden. Bovendien zijn er veel soorten rijst beschikbaar, zoals arborio, die perfect is voor Italiaanse risotto, en basmati- of jasmijnrijst voor exotische recepten uit India en China. Ik gebruik meestal bruine of wilde rijst, beide soorten zijn rijker aan vezels en micronutriënten. Ik hoop dat je verliefd op rijst zult worden dankzij mijn goede recepten.

Geeft 13 recepten weer in categorieën:
Diner en Lunch
Rijst
 
Einde van de lijst. Update je filtervoorkeuren aan de linkerkant van het scherm om meer recepten te bekijken.
Einde van de lijst. Update je filtervoorkeuren door op het filtericoontje in de linkerbovenhoek van je scherm te klikken om meer recepten te bekijken.