Fit Tovenares
Volg mij
Rijst met spinazie, ei en geitenkaas

Rijst met spinazie, ei en geitenkaas

Lekkere vleesloze maaltijd, waarin de smaken van romige rijst (dankzij de geitenkaas), spinazie en ei worden gecombineerd. Qua voedingswaarde is dit recept uitgebalanceerd en rijk aan eiwitten. Probeer het als lunch of diner :)

Ik houd van snelle, lekkere en gezonde maaltijden en dit recept is daar een voorbeeld van. Het is binnen een halfuurtje klaar, dus je hoeft niet lang boven het fornuis in de keuken te staan. Tegelijkertijd is het geweldig lekker en met name geschikt voor iedere liefhebber van gezond eten. Het is calorie-arm, maar dankzij de rijst en de geitenkaas tóch lekker vullend. De spinazie geeft dit recept een voortreffelijke smaak en verrijkt het tegelijkertijd met vitamine K, A, foliumzuur, ijzer, mangaan en magnesium. Als je zilvervliesrijst gebruikt, trakteer je jezelf ook nog eens op extra vezels en eiwitten. Daarnaast heeft zilvervliesrijst een lagere glycemische index dan witte rijst. Maar natuurlijk kun je elke rijst gebruiken die je wilt.

Dit rijstgerecht is heerlijk als voedzame, gezonde lunch, zeker als je geen tijd hebt om ingewikkelde maaltijden te bedenken. Je kunt dit gerecht echter ook als avondmaal bereiden - je hele gezin zal ervan smullen. Garneer de spinazierijst met een in stukjes gesneden hardgekookt eitje en wat kruiden. Het is onmogelijk om zo'n gezonde en smakelijke maaltijd te weerstaan.

Ingrediënten

  • 250 gr. rijst (zilvervliesrijst of wilde rijst)
  • 200 gr. babyspinazie
  • 4 eieren
  • 150 gr. zachte geitenkaas (of een andere kaassoort)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tbsp olijfolie
  • 1 tsp zeezout
  • 1/2 tsp gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Fruit in een pan een fijngesnipperde ui lichtjes in verwarmde olie.
  2. Voeg de afgespoelde rijst toe, bak deze kort mee, voeg peper, zout toe en giet twee keer zoveel water over de rijst.
  3. Kook de rijst tot hij zacht is.
  4. Als de rijst klaar is, meng je de afgespoelde spinazieblaadjes, geperste teentjes knoflook en de geitenkaas erdoor. Roer alles goed door elkaar.
  5. Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn, pel ze en leg ze vervolgens op de gekookte rijst.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën434 Kcal
Koolhydraten44 g
Vezel3 g
Eiwit20 g
Vet18 g
Lucia Wagner
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen