Fit Tovenares
Volg mij
Op Gang
Op voorkeur
Allergenen
Op Ingrediënt
Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke Indiase linzencurry

Makkelijke Indiase linzencurry

Voortreffelijke en makkelijke linzencurry op Indiase wijze. Zet thuis eens de smaken van het Verre Oosten op tafel met deze overheerlijke linzencurry met bruine rijst. Dit gezonde linzenrecept is vrij makkelijk te bereiden.

Linzen worden veel gebruikt in de Indiase keuken. De recepten die uit deze regio komen, zijn dan ook eindeloos. Dit recept bestaat uit een exotische combinatie van linzen, melk, tomatenpuree en currypoeder. Linzen zitten vol smaak en ze vormen, gecombineerd met bruine rijst, een voedzame maaltijd, die rijk is aan eiwitten en vezels. Bovendien is het behoorlijk vullend en bevat het weinig vet en calorieën. Al deze eigenschappen maken dit vegetarische linzengerecht perfect voor als je een dieet volgt en gewicht wilt verliezen.

Deze Indiase linzencurry kan al binnen 40 minuten op tafel staan en je hele gezin zal ervan smullen. Het is vooral perfect als lunch, maar je kunt het ook bereiden als gezonde en hartverwarmende avondmaaltijd. En vergeet het kruid garam masala niet! Dat is een mix van kruiden uit Zuid-Azië dat het gerecht de juiste, exotische smaak geeft. Dit gezonde recept moet je echt eens proberen. Laat me daarna even weten wat je ervan vond.

Ingrediënten

  • 220 gram linzen
  • 200 gram bruine rijst
  • 300 gram tomatenpuree
  • 150 ml melk (alle soorten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 15 ml olijfolie
  • 5 gram zeezout
  • 2-4 gram currypoeder
  • 0,75 gram kurkuma
  • 2 gram garam masala kruiden

Instructies

  1. Kook de rijst gedurende 12 minuten in een dubbele hoeveelheid water, op smaak gebracht met zout, totdat het zacht is.
  2. Verhit olijfolie in een grotere pan en voeg vervolgens de gesnipperde ui toe. Bak de ui een paar minuten onder af en toe roeren.
  3. Voeg de linzen toe en giet er een dubbele hoeveelheid water overheen.
  4. Kook de linzen 15-20 minuten, totdat ze zacht zijn. Giet er indien nodig meer water bij.
  5. Voeg daarna de tomatenpuree, melk, zeezout en kruiden toe en kook het geheel totdat het een dikke structuur heeft. Af en toe roeren.
  6. Laat het linzenmengsel gedurende 5 minuten koken. Serveer de maaltijd vervolgens met de gekookte rijst.
Bereidingstijd40 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën290 Kcal
Koolhydraten45 g
Vezel8 g
Eiwit10 g
Vet5 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen