Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde kip Tikka Masala

Gezonde kip Tikka Masala

Laten we weer eens samen naar India gaan. Deze gezonde kip Tikka Masala is een van mijn favoriete gerechten. Het zal je verrassen vanwege zijn onconventionele, oriëntaalse smaken. In dit gerecht vind je veel exotische kruiden die het een fantastische smaak geven. Wees niet ongerust, het is absoluut niet moeilijk te bereiden, hoewel dat misschien op het eerste gezicht zo lijkt. Let maar op.

Tikka Masala is een traditioneel Indiaas gerecht van stukjes kip in een romige tomatensaus en met allerlei kruiden. Garam masala, kurkuma, verse gember, komijn, koriander en kardemom zijn een must in dit recept. Als je deze kruiden toevallig niet in je voorraadkast hebt liggen, sla ze dan snel in - je kunt er heel veel ongelooflijk smakelijke gerechten van maken. En je kunt ze vast en zeker in elke grotere supermarkt vinden. Kip Tikka Masala behoort tot een van de meest populaire gerechten in Groot-Brittannië.

Deze gezonde kip Tikka Masala is ingedikt met yoghurt. Er zit dus geen onnodig vette volle room in, zoals vaak het geval is bij dit gerecht (en niet in kleine hoeveelheden). Kies wel voor yoghurt met een vetgehalte van ongeveer 3%, aangezien die niet gaat klonteren. Deze gezonde variant van Tikka Masala bevat per portie slechts 5 gr. vet en meer dan 50 gr. eiwit!

Dit gerecht is het lekkerst als je het vlees een nachtje in de koelkast laat marineren. Zo krijgen de smaken van de marinade alle kans om te worden opgenomen door het vlees. Maak dus een notitie op je telefoon en probeer morgen meteen dit lekkere oosterse gerecht :)

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilets
  • 50 gr. tomatenpuree
  • 1 tbsp olijfolie
  • 1 ui
  • 450 gr. fijngesneden tomaten (mag uit blik)
  • handvol peterselie
  • 300 gr. yoghurt (3% vetgehalte)
  • 4 tsp vers geraspte gember
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 tsp kurkuma
  • 3 tsp garam masala kruiden
  • 2 tsp gemalen koriander
  • 1 tsp zout
  • 1 tsp gemalen komijn
  • snufje kardemom

Instructies

  1. Meng in een kom de helft van de yoghurt met alle kruiden.
  2. Voeg de in kleine stukjes gesneden kip toe, meng goed door de marinade en laat afgedekt in de koelkast marineren (liefst een nacht).
  3. Bak de volgende dag de fijngesnipperde ui in een grote pan in verwarmde olie.
  4. Voeg fijngesneden tomaten en tomatenpuree toe en roer een tijdje goed door.
  5. Voeg vervolgens het gemarineerde vlees toe, samen met de marinade.
  6. Roer het vlees en de saus goed door, dek af en laat 25 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
  7. Haal het deksel van de pan, voeg de geperste teentjes knoflook toe en kook het geheel nog eens 5-10 minuten in een onafgedekte pan.
  8. Haal het vlees van het vuur en meng het tweede deel van de yoghurt erdoor.
  9. De bereide kip Tikka Masala wordt geserveerd met gekookte rijst als bijgerecht (bij voorkeur basmati of jasmijn).
Bereidingstijd45 minuten
Levert5 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën320 Kcal
Koolhydraten12 g
Vezel2 g
Eiwit51 g
Vet5 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen