Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde vanillemelk-rijstepap met mango

Gezonde vanillemelk-rijstepap met mango

Eenvoudige gezonde melk-rijstepap met een onmiskenbaar exotische smaak. Probeer het als dessert, ontbijt, zoet hoofdgerecht, of als een smaakvol en voedzaam tussendoortje. Als je genoeg hebt van de gewone rijstepap, dan zul blij zijn met deze variant.

Gezonde vanillemelk-rijstepap met mango is absoluut makkelijk te maken en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Als je het eiwitgehalte in dit recept wilt verhogen, kun je er een schepje eiwitpoeder met vanillesmaak (Ik raad deze aan) doorheen roeren.

Mango is een fruitsoort die perfect is voor met name vrouwen. Het zorgt voor een mooie huid en haren; iets dat alle vrouwen wel willen. Het heeft daarnaast ook een positief effect op hoge bloeddruk en de hormonen. Voor vrouwen met kleine kinderen thuis is dat natuurlijk fijn. Daarom ben ik van mening, lieve dames, dat we allemaal mango in ons eetpatroon zouden moeten opnemen. Voor dit recept adviseer ik je om de mango in tweeën te snijden en een helft tot een puree te blenden, die je vervolgens door de rijstepap roert. Zo geef je een overheerlijke mangosmaak aan je pap. Snij de andere helft van de mango in kleine stukjes en meng die aan het einde door de pap heen. Bij elke hap word je verrast door kleine stukjes mango.

Deze rijstepap is glutenvrij; je hebt niet eens eieren nodig voor dit recept. Bovendien kun je de pap ook makkelijk aanpassen voor veganisten, door kokos- of amandelmelk te gebruiken en de honing te vervangen door een andere zoetstof. Deze melk-rijstepap bevat weinig vet en is redelijk dieetvriendelijk. Tegelijkertijd geeft 1 portie al een vol gevoel. Dit recept voor **gezonde vanillemelk-rijstepap met mango ** is het proberen zeker waard.

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

 • 1 cup bruine rijst, of een andere rijstsoort
 • 3 cups amandel-/kokos-/koemelk
 • 2-3 eetlepels (tbsp) honing (of stevia naar smaak)
 • 1 vanillestokje
 • 2 mango's
 • geroosterde kokos (optioneel) (Ik raad deze aan)

Instructies

 1. Doe de rijst in een pan en overgiet de rijst met melk. Kook totdat de rijst zacht is geworden (ongeveer 15 minuten).
 2. Als de rijst klaar is, meng je er de honing en de zaadjes van het vanillestokje doorheen.
 3. De mango kun je schoonmaken en tot een puree blenden, of je snijdt hem in kleine stukjes.
 4. Meng de mango door de rijst.
 5. Je kunt de melk-rijstepap bestrooien met kokosschaafsel.
Bereidingstijd25 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën281 Kcal
Koolhydraten56 g
Vezel7 g
Eiwit6 g
Vet2 g