Fit Tovenares
Volg mij
Magere Rijstpudding met Amandelen

Magere Rijstpudding met Amandelen

Dit is mijn beste recept voor magere rijstpudding tot nu toe (ook wel bekend als rijst in melk of melkrijst) met een hoog eiwitgehalte. Een grote portie van deze gezonde rijstpudding bevat 260 kcal en tot wel 18g eiwit. Als je van zoete recepten met rijst houdt, moet je deze rijstpudding met amandelen zeker eens proberen, het is een van mijn favoriete recepten.

Ik houd van de smaak van romige rijst, gekookt in melk. Maar om een heerlijk romige smaak te verkrijgen wordt in rijstpuddingrecepten vaak room met een hoog vetgehalte gebruikt. Om het gerecht romig te houden en toch een gezondere versie van dit recept met betere voedingswaarden te maken, mengde ik magere Griekse yoghurt door de rijst, in plaats van room. Dit zorgt voor extra veel eiwit. Als je nog dieetvriendelijkere versie wilt bereiden, kan je de honing vervangen door stevia of eiwitpoeder (dit zorgt wel voor een dikkere structuur). Aan het eind voeg ik graag warme kersen toe aan deze gezonde rijstpudding, voor een extra fruitsmaak.

Deze gezonde, romige rijstpudding is heerlijk als warm dessert of gekoeld gerecht. Ik bereid deze pudding graag als gezond ontbijt of dessert. De onweerstaanbare romige smaak met knapperige stukjes amandelen en zoete kersen is niet te overtreffen. Probeer het eens uit, ik weet zeker dat zelfs de allerkleinsten er dol op zullen zijn.

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 180 gr bruine rijst (of ander soort rijst)
  • 1 L melk
  • 4 tot 6 el honing
  • 480 ml Griekse yoghurt
  • 80 gr amandel (Ik raad deze aan)
  • handje rozijnen (optioneel)
  • 1 vanillestokje
  • kersen (optioneel)

Instructies

  1. Kook in een pan 100 ml water.
  2. Voeg de gewassen rijst toe en kook tot de rijst al het water heeft opgenomen (ongeveer 5 minuten).
  3. Voeg dan de melk, vanillezaadjes en rozijnen toe en kook op halfhoog vuur totdat de rijst alle melk heeft opgenomen.
  4. De rijst zou plakkerig moeten worden.
  5. Haal, als het klaar is, van het vuur, mix de honing er doorheen en laat volledig afkoelen (bij voorkeur in de koelkast).
  6. Voeg tot slot gehakte amandelen toe en mix met Griekse yoghurt.
  7. Serveer koud, bij voorkeur met hete kersensaus.
Bereidingstijd25 minuten
Levert6 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën260 Kcal
Koolhydraten31 g
Vezel2 g
Eiwit18 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen