Fit Tovenares
Volg mij
Overheerlijke Kiprisotto met Spinazie

Overheerlijke Kiprisotto met Spinazie

Als je op zoek bent naar een smakelijk risottorecept, ben je aan het goede adres. Deze gezonde kiprisotto met spinazie is een van de beste risotto's die ik ooit heb gegeten. Daarnaast bevat dit gerecht veel eiwit (35 gram per portie) en weinig calorieën.

Risotto is de perfecte keus op een drukke dag en je niet te veel tijd in de keuken wilt doorbrengen. Het is eenvoudig in één pan te bereiden in slechts een paar minuten, geschikt voor iedere beginner in de keuken. Ook al bevat dit gerecht geen kaas, is deze gezonde risotto nog steeds heerlijk romig. De kunst is de rijst langzaam te koken in een grote hoeveelheid vocht, op laag vuur. Als je deze risotto nog meer smaak wilt geven, kun je groentebouillon gebruiken in plaats van water, maar laat de melk zeker niet weg.

Ik raad je aan om bruine rijst te gebruiken, dit bevat meer vezels, een hoger eiwitgehalte en heeft een lagere glycemische index vergeleken bij witte rijst, maar je kunt iedere gewenst rijstsoort gebruiken. Voeg champignons en rijst toe aan de risotto, indien gewenst.

Probeer deze heerlijke kiprisotto als lunch of diner, ik weet zeker dat je gaat genieten!

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 380 gr bruine rijst
  • 200 gr verse spinazie
  • 3 el boter
  • 1 ui
  • 960 ml water
  • 240 ml melk
  • 2 tl zeezout
  • ⅓ tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • snufje koriander
  • maïs (optioneel)
  • champignons (optioneel)

Instructies

  1. Je kunt de risotto bereiden in een wok, anti-aanbak pan of een braadpan.
  2. Doe drie eetlepels boter in een pan en laat het smelten.
  3. Fruit de fijngehakte ui in de gesmolten boter totdat deze goudbruin is.
  4. Voeg het in stukjes gesneden vlees toe en mix.
  5. Giet 240 ml water erbij en laat ongeveer 10 minuten koken.
  6. Voeg dan de gewassen spinazie toe en roer totdat alle spinazie gestoofd is.
  7. Indien gewenst, voeg maïs en gesneden champignons toe.
  8. Doe de rijst samen met 720 ml water en 240 ml melk in een pan.
  9. Breng op smaak met zout en kruiden. en roer door.
  10. Kook tot al het vocht is opgenomen.
  11. Voeg indien nodig nog extra water toe.
  12. Uiteindelijk moet de rijst zacht en licht plakkerig zijn.
Bereidingstijd60 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën356 Kcal
Koolhydraten24 g
Vezel3 g
Eiwit35 g
Vet11 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen