Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke risotto met rode bietjes en geitenkaas

Makkelijke risotto met rode bietjes en geitenkaas

Overheerlijke en makkelijke romige risotto met rode bieten en geitenkaas, om zo te eten, of als bijgerecht bij bijvoorbeeld gestoofde zalm op boter. Wees niet bang voor de smaak van rode bieten in dit recept, dankzij de geitenkaas is die lekker subtiel. Deze kleurrijke en smaakvolle maaltijd is verrassend lekker. Rode bieten met rijst en geitenkaas is een interessante combinatie. Als je gewicht wil verliezen of gezonder wilt eten, kun je je zonder schuldgevoel te buiten gaan aan dit makkelijke en gezonde recept voor risotto met rode bieten en geitenkaas.

Kook de rode bieten met de schil er nog aan, dan blijven de voedingsstoffen beter bewaard. Door de rode bieten krijgt de rijst een mooie, rood-roze kleur en een heel nieuwe smaak. Daarom is geitenkaas, met zijn pittige aroma en zoute, romige smaak, ideaal voor deze gezonde risotto. Je kunt het serveren bij bijvoorbeeld je favoriete salade, rucola, lente-ui of spinazie, of eten als bijgerecht bij gestoofde zalm of gegrilde kipfilet. Deze gezonde risotto met rode bieten en geitenkaas is een basisrecept geworden bij mij thuis.

Probeer deze makkelijke rode bietenrisotto en vergeet niet om je kinderen ook te laten proeven. Denk je ook niet dat je kids liever zo'n kleurenexplosie op hun bordje willen dan de klassieke witte rijst? Ik in elk geval wel.

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 2 cups rijst
  • 4 cups groentebouillon
  • 250 gram gekookte rode bieten
  • 2 uien
  • 1 eetlepel (tbsp) olijfolie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Fruit de fijngesneden ui lichtjes in een diepe pan met hete olie.
  2. Voeg de rijst toe en bak die kort met de ui mee. Giet er de groentebouillon over.
  3. Kook de rijst totdat die zacht is.
  4. Voordat de rijst gekookt is, doe er de fijngesneden gekookte rode bieten bij.
  5. Zodra de rijst klaar is, meng je er de geitenkaas door.
  6. Kruid de risotto met zout en gemalen zwarte peper.
  7. Je kunt de risotto bestrooien met rucola of babyspinazie, of serveer er bijvoorbeeld gestoofde zalm bij.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën298 Kcal
Koolhydraten29 g
Vezel4 g
Eiwit13 g
Vet15 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen