Fit Tovenares
Volg mij
Kalkoenfilet in een Romige Tomatensaus

Kalkoenfilet in een Romige Tomatensaus

Bereid deze gezonde kalkoenfilet in een heerlijk romige tomatensaus als lunch of diner - niet alleen een feestje voor je buik, maar voor je hele lichaam. Dit gerecht bevat weinig calorieën en koolhydraten, per portie slechts 3 gram koolhydraten.

Het is één van mijn favoriete recepten met kalkoen. Net zoals kipfilet, bevat kalkoenfilet weinig vet, koolhydraten en calorieën en een hoog eiwitgehalte, het perfecte ingredient dat in ieder dieet past. Het vult je maag zonder dat je lichaam te veel calorieën binnenkrijgt.

Dit gezonde gerecht gevat een interessante combinatie van specerijen, namelijk gember, kaneel, zwarte peper, rode paprika en koriander. Gebruik yoghurt met een vetgehalte van tenminste 3% om de tomatensaus romig te maken, anders gaat het misschien klonteren. Tot slot kun je ook wat geraspte kaas, bijvoorbeeld mozzarella, door het gerecht roeren.

Ik raad aan om dit gerecht te serveren met rijst, quinoa, bulgur of couscous. Als je de koolhydraten nog verder wilt beperken, kun je bloemkoolrijst maken, dit past ook perfect bij deze maaltijd.

Ingrediënten

  • 500 gr kalkoenfilet (of kipfilet)
  • 1 el boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 tl zeezout
  • een snufje kaneel
  • sap van een halve citroen
  • 170 gr naturel yoghurt
  • 100 gr geraspte kaas (naar keuze)
  • 3 el zure room (optioneel)
  • water (indien nodig)

Instructies

  1. Snijd de ui fijn en fruit in boter totdat het deze goudbruin is.
  2. Roer de in stukjes gehakte kalkoenfilet erdoor samen met de kruiden en zout.
  3. Dek de pan af met een deksel en laat het vlees ongeveer 20 minuten stomen op halfhoog vuur. Check af en toe of het vlees niet aanbrandt.
  4. Roer na ongeveer 20 minuten de tomatenpuree met de uitgeperste knoflook en citroensap door het vlees. Roer grondig laat nog eens 5 minuten koken.
  5. Als er geen bouillon over is kun je nog wat water toevoegen.
  6. Roer tot slot wat geraspte kaas erdoor, laat deze smelten en haal de pan van het vuur.
  7. Schep nu de yoghurt en zure room door de saus en serveer, bij voorkeur, met rijst, bulgur, couscous of quinoa.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën170 Kcal
Koolhydraten3 g
Vezel0 g
Eiwit25 g
Vet6 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen