Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde kipsaté met een saus van broccoli en blauwe kaas

Gezonde kipsaté met een saus van broccoli en blauwe kaas

Smakelijke, gezonde kipsaté met een saus van broccoli en blauwe kaas; een gezonde lunch of avondmaal voor het hele gezin, met een hoog eiwitgehalte. Probeer eens een andere versie van de kipfilet! Kip smaakt geweldig met deze saus van broccoli en blauwe kaas, en dit recept zit boordevol voedingsstoffen. Het is lekker vullend, maar ligt tegelijkertijd niet zwaar op de maag.

Kipfilets kun je op heel veel manieren bereiden. Bij dit recept hoef je het vlees niet zelf te kruiden. Je maakt enkel een smaakvolle en overheerlijke saus van gestoomde broccoli en blauwe kaas, die over de kip gaat. Je zult verrast staan van de nieuwe geweldige smaak. Bovendien zit het gerecht vol vitaminen, mineralen en vezels. Een ander voordeel van deze gezonde kipsaté is dat hij weinig koolhydraten, maar veel eiwitten bevat.

Eén portie van deze kipsaté met een saus van broccoli en blauwe kaas bevat slechts 4 gram koolhydraten en ook niet veel vet. Vanwege het hoge eiwitgehalte is dit gerecht perfect voor sporters en iedereen die graag gezond eet. Je kunt het opdienen met je favoriete bijgerecht, zoals volkoren pasta, quinoa, boekweit of rijst. Wil je echter het koolhydraatgehalte zo laag mogelijk houden, kies dan voor selderijfrietjes ( Gesmoorde kabeljauw in citroen-knoflooksaus met selderijfrietjes ) of "bloemkoolrijst" ( Koolhydraatarme kipfilet met wortel en "bloemkoolrijst" ) als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (tbsp) olijfolie
  • zeezout (naar smaak)
  • gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • knoflookpoeder (naar smaak)
  • Voor de saus:
  • 400 gram broccoli
  • 1 cup water
  • 100 gram blauwe kaas
  • melk (zoveel als nodig)
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout (naar smaak)

Instructies

  1. Bak de kleingesneden ui in een grote pan met hete olie, totdat de ui glazig wordt.
  2. Voeg er de stukjes kipfilet bij en blijf roeren, totdat het vlees lichtjes is gebakken.
  3. Kruid het vlees en laat het gedurende ongeveer 20 minuten smoren op laag vuur. Controleer het vlees tijdens het smoren en roer af en toe door. Voeg, indien nodig, wat extra water bij. Voeg vervolgens wat zout toe naar smaak.
  4. Giet in een tweede pan 250 ml heet water over de gewassen en in kleine stukjes gesneden broccoli. Laat ongeveer 10 minuten smoren, totdat de broccoli zacht is.
  5. Mix vervolgens de broccoli samen met het water uit de pan in een blender.
  6. Roer de blauwe kaas, geperste knoflook en zout door de puree. Indien nodig, giet er een beetje melk bij.
  7. Zodra het vlees klaar is, doe je het bij de broccolisaus.
  8. Je kunt het vlees serveren met rijst, gierst, boekweit, pasta , quinoa, of een ander koolhydraatarm bijgerecht.
Bereidingstijd35 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën370 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel4 g
Eiwit54 g
Vet13 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen