Gevonden recepten: 16
Fit Tovenares
Volg mij
Allergenen
GlutenvrijZuivelvrijEivrijNotenvrijHistamine vrije
Op Ingrediënt
GroenteEierenCouscousTofuZalmQuinoaRijstPompoenZoete AardappelHavermoutKokosnootChiazaadPindakaasAvocadoTonijnRundvleesKipCourgette
Fit Tovenares
Volg mij
Notenvrije Feest- en Kerstrecepten

Notenvrije Feest- en Kerstrecepten

Noten komen vaak voor in recepten voor de kerst en de feestdagen, vooral in de gezonde recepten. Ze worden gebruikt in de recepten als vervanging van bloem of vanwege de specifieke smaak die ze maaltijden geven. Of het nu gaat om amandelen, pinda's, cashewnoten of pecannoten, als je allergisch bent voor noten, ben je daar waarschijnlijk niet zo gelukkig mee. Gelukkig heb ik genoeg inspiratie voor gezonde, nootvrije kerstrecepten voor je.

Omdat deze recepten geen noten bevatten, zijn ze ook minder calorierijk, dus extra geschikt voor mensen met allergieën die proberen hun gewicht te behouden tijdens de feestdagen. Hoewel noten gezond zijn, bevatten ze een grote hoeveelheid calorieën (afhankelijk van het type noot, van 600 kcal per 100 gram en meer). Daarom moet je ze met mate consumeren, wat lastig kan zijn als je tijdens de feestdagen omringd wordt door allerlei kerstdesserts en lekkernijen.

Ik heb een paar smakelijke recepten voor gezonde, notenvrije lekkernijen voor kerst en de feestdagen voor je. Je vindt hier gebakken en ongebakken nootvrije desserts maar ook hartige, nootvrije kerstrecepten. Verras je familieleden die allergisch zijn voor noten en serveer deze gezonde gerechten tijdens de feestdagen.

Geeft 16 recepten weer in categorieën:
Feestdagen en Kerst
Notenvrij
 
Einde van de lijst. Update je filtervoorkeuren aan de linkerkant van het scherm om meer recepten te bekijken.
Einde van de lijst. Update je filtervoorkeuren door op het filtericoontje in de linkerbovenhoek van je scherm te klikken om meer recepten te bekijken.