Gezonde spinazie-crêpes met kwark en gerookte zalm
Jammie, jammie, jammie! Vanaf de eerste keer dat ik ze at, was ik verliefd op deze geweldige gezonde spinaziepannenkoekjes met kwark en gerookte zalm. De smaakcombinatie is zo ontzettend lekker; volgens sommige mensen zelfs verslavend. Je móét deze spinaziekoekjes echt proberen!
Ik was bang dat het ingewikkeld zou zijn om deze pannenkoekjes te maken, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. De spinaziepannenkoekjes zelf zijn binnen enkele minuten klaar en daarna hoef je ze alleen nog maar te vullen. Het hele recept kost je niet meer dan 40 minuten. En die 40 minuten zijn het zeker waard. Ik kan niet wachten om ze weer te maken! De crêpes zijn ook bij de rest van mijn gezin een succes. En voor pannenkoeken zijn ze geweldig qua voedingsstoffen: rijk aan eiwitten, vezels en verschillende sporenelementen. En één portie bevat ook nog eens minder dan 600 kcal!
Heb jij of iemand in je gezin een ei-allergie, laat dan de eieren gewoon achterwege. Deze spinaziepannenkoekjes smaken ook zonder eieren overheerlijk. Maar pas op dat je de crêpes niet scheurt als je ze omdraait. En als je jezelf eens wilt verwennen met een iets minder slanke versie van dit lekkere recept, vervang dan de helft van de kwark door roomkaas - de vulling wordt dan nog romiger en lekkerder.
Je kunt de gevulde pannenkoeken ook in smalle rolletjes snijden. Duw er vervolgens een spiesje in en serveer ze aan je gasten als lekker tussendoortje. Je verrast ze dan niet alleen met een smaakvolle, maar ook mooie snack.
Met de ingrediënten maak je 6 grote pannenkoeken, dat zijn 2 verzadigende porties.
Ingrediënten
- 300 gr. ontdooide spinazie
- 130 gr. volkoren spelt- of boekweitmeel
- 200-250 ml melk
- 1 ei (optioneel)
- 1/2 tsp zout
- 1 tbsp olie (om te bakken)
- voor de vulling:
- 250 gr. zachte kwark (of roomkaas)
- snufje zout
- 150 gr. plakjes gerookte zalm
Instructies
- Meng in een kom de ontdooide spinazie met een meelsoort naar keuze, zout, 200 ml van de melk en het ei, tot een gladde massa. Als het beslag te dik is, voeg er dan nog eens 50 ml melk bij.
- Giet het beslag in kleine porties in een verwarmde pan met olie en bak de pannenkoeken gedurende 2 minuten aan elke kant. Roer af en toe door de rest van het beslag in de kom, zodat het niet gaat plakken op de bodem.
- Als de pannenkoeken klaar zijn, besmeer je één kant van elke pannenkoek met de kwarkkaas die je hebt gemengd met zout. Leg er vervolgens stukjes gerookte zalm op.
- Rol de pannenkoeken op en ze zijn klaar om te worden geserveerd. De pannenkoeken smaken het lekkerst als ze nog warm zijn.
Bereidingstijd | 40 minuten | |
Levert | 2 porties |
Voedingswaarde / | ||
Calorieën | 561 Kcal | |
Koolhydraten | 53 g | |
Vezel | 13 g | |
Eiwit | 49 g | |
Vet | 14 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
SuikervrijVezelrijkDiner en LunchSnacksFeestdagen en KerstNotenvrijZalmGroenteEiwitrijke EierreceptenNotenvrije Feest- en KerstreceptenGezonde Suikervrije Feest- en KerstreceptenVezelrijke OntbijtreceptenEiwitrijke OntbijtreceptenDiner- en Lunchrecepten met GroenteIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!