Fit Tovenares
Volg mij
Zoet-zuur citroendessert zonder meel

Zoet-zuur citroendessert zonder meel

Overheerlijk en gezond zoet-zuur citroendessert zonder meel of geraffineerde suikers. Perfect voor de hete zomerdagen. Citroen maakt je zintuigen op een aangename manier wakker, en dankzij de haver en de kokos voel je je na het eten van de taart een stuk beter. Dit soort taarten zonder meel zijn makkelijk te verteren en daarom niet belastend voor je lichaam.

Haver bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Die vezels zorgen voor een goede spijsvertering, gaan een hoge bloeddruk tegen en geven je lang een vol gevoel. Ook de kokos bevordert, net als de haver, je spijsvertering. Bovendien ondersteunt kokos je immuunsysteem, verlaagt het slecht cholesterol en normaliseert het je bloedsuikerniveau. De haver en de kokos samen creëren een zachte, smaakvolle en gezonde taartbodem en ze verspreiden bovendien een overheerlijke geur in je huis tijdens het bereiden. Het beslag kan ook worden gebruikt als basis voor een taart zonder meel met fruit, of andere taartsoorten.

Hou je van zoet-zure desserts, dan zul je helemaal weg zijn van de citroen-honing vulling. Dit gezonde citroendessert past erg goed op de kersttafel, als welkome afwisseling voor de klassieke gerechten. Of maak hem met Pasen: hij is de perfecte aanvulling op de traditionele paasdesserts.

De bereiding van dit zoet-zure citroendessert kost je weinig tijd en is zo makkelijk dat zelfs je kinderen je kunnen helpen. Er hoeft alleen maar gemixt en geroerd te worden. Mocht je nog geen betrouwbare blender in huis hebben, dan zou ik je deze willen adviseren: .

Ingrediënten

  • Voor de taartbodem:
  • 90 gram haver (Ik raad deze aan)
  • 50 gram kokossnippers
  • snufje zeezout
  • 2,3 gram zuiveringszout
  • 1 ei
  • 28 gram gesmolten kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 43 gram honing
  • 45 gram appelmoes
  • Voor de citroenvulling:
  • 65-85 gram honing
  • 7 eieren
  • sap en schil van 4 citroenen
  • 15 gram maïzena

Instructies

  1. Blend of vermaal haver en kokos tot fijne meel.
  2. Meng het meel vervolgens in een kom grondig met de andere ingrediënten voor het beslag.
  3. Giet het beslag daarna in een siliconen bakvorm, of in een andere bakvorm die bekleed is met bakpapier (bijvoorbeeld een broodbakvorm). Bak de taart gedurende 8-10 minuten op 180 graden Celsius, totdat hij goudbruin is.
  4. Kluts de eieren in een kommetje met honing, maïzena, citroensap en citroenschilletjes.
  5. Giet de vulling over de gebakken taartbodem en bak het hele citroendessert nog eens 25 minuten op 150 graden Celsius.
  6. Laat de taart na het bakken volledig afkoelen. Zet hem vervolgens nog minstens 4 uur in een koelkast om op te stijven.
Bereidingstijd45 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën183 Kcal
Koolhydraten18 g
Vezel2 g
Eiwit6 g
Vet11 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen