Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde roomcake

Gezonde roomcake

Waarom deze roomcake zo gezond is? Omdat er meer voedingsstoffen in zitten dan in de klassieke versie. Het bevat een stuk minder calorieën, vet en koolhydraten, maar aan de andere kant ook meer eiwitten. Je moet hem echt eens proeven, want hij is overheerlijk! Iedereen die deze gezonde roomcake (krémes) ooit heeft geprobeerd, was er weg van. Ik kan niet wachten om hem zelf weer te maken.

Wie vindt de delicate smaak van een romige cake nu niet lekker? Vooral de zelfgemaakte versie is niet te versmaden. Als je jezelf wilt verwennen met heerlijke cakes en desserts, en dan vooral de gezonde variant, dan is dit het perfecte recept voor jou. Ik heb al veel verschillende soorten roomcake geprobeerd, maar ik vond deze gezonde roomcake tot nu toe de lekkerste. Je zult in deze cake geen bladerdeeg, zware room of geraffineerde suiker vinden. Maak je echter geen zorgen, want ook zonder die ingrediënten smaakt hij werkelijk fantastisch. Bovendien is het recept zo simpel dat iedereen het kan maken.

1 snee van deze gezonde cake bevat slechts 138 calorieën en 1 gram vet. Neem echter van mij aan dat de ongelofelijke voedingswaarden van de cake zijn overheerlijke smaak niet in de weg staan. Je kunt het aantal koolhydraten nog verder verlagen door xylitol of stevia te gebruiken als zoetstof, in plaats van honing. En in het geval de cake wat te stevig is geworden in de koelkast, dan laat je hem een paar minuten opwarmen op kamertemperatuur.

Deze gezonde zelfgemaakte roomcake is niet moeilijk te bereiden en hoeft ook geen vijand te zijn van een slank figuur. Ervaar het zelf :).

Ingrediënten

  • Voor het beslag:
  • 250 ml boekweitmeel (of ongebuild meel/speltmeel)
  • 43 gram honing
  • 75 ml melk
  • 45 gram appelmoes
  • snufje kaneel
  • Voor de pudding:
  • 600 ml melk (alle soorten)
  • 50 gram vanillepudding poeder
  • 65 gram honing/xylitol
  • Voor de room:
  • 500 gram kwark
  • 100 gram yoghurt
  • 45 gram honing/xylitol/stevia (Ik raad deze aan)
  • 20 gram 100% gelatine
  • 45 ml heet water
  • pure chocolade voor decoratie (optioneel) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten voor het beslag grondig door elkaar.
  2. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm (met een afmeting van ongeveer 25x25 cm) en druk het beslag goed aan op de bodem van de bakvorm.
  3. Bak het beslag gedurende 25 minuten op 180 graden Celsius.
  4. Maak intussen de pudding klaar. Meng daarvoor in een pan de puddingpoeder met melk en een zoetstof naar keuze.
  5. Breng de pudding aan de kook en roer totdat hij dik wordt.
  6. Giet de pudding over het gebakken deeg en zet de cake in de koelkast.
  7. Meng kwark, yoghurt en zoetstof in een kom.
  8. Los de gelatine op in heet water. Doe vervolgens 15 gram van de kwarkroom bij de opgeloste gelatine.
  9. Meng alles goed door elkaar en giet het gelatinemengsel vervolgens bij de rest van de room.
  10. Als de bovenkant van de puddinglaag hard genoeg is, smeer je er de kwarkroom overheen.
  11. Zet de roomcake gedurende minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi hem voor het opdienen met wat pure chocolade snippers.
Bereidingstijd45 minuten
Levert12 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën138 Kcal
Koolhydraten24 g
Vezel2 g
Eiwit9 g
Vet1 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen