Fit Tovenares
Volg mij
Lichte bloemkoolsalade (weinig calorieën en weinig vet)

Lichte bloemkoolsalade (weinig calorieën en weinig vet)

Als je van aardappelsalade houdt, maar een keer een lichtere versie wilt proberen die minder calorieën bevat, maak dan eens een salade met bloemkool en yoghurt. De smaak is niet veel anders dan die van de klassieke aardappelsalade, dus aarzel niet en probeer hem eens uit! Het is een geweldige manier om meer bloemkool toe te voegen aan je voedingspatroon. Verwen jezelf met deze gezonde en lichte bloemkoolsalade. Serveer hem bijvoorbeeld met Kerstmis, in plaats van de klassieke aardappelsalade met mayonaise, en je zult zien dat je je na het kerstdiner stukken beter en lichter voelt dan gewoonlijk.

Een portie van deze bloemkoolsalade is een geweldige bron van eiwitten, vezels, vitamines C, A en B, fosfor, mangaan, magnesium, koper, zink en calcium. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten en bevat bovendien veel vezels die de stofwisseling stimuleren.

Er is niemand die zegt dat je niet zou mogen genieten van een klassieke aardappelsalade met mayonaise tijdens de Kerst. Zoek je echter een gezonder alternatief, waarvan je niet in de stress schiet als je vervolgens op de weegschaal gaat staan, dan moet je deze salade echt eens proberen. Je hoeft overigens heus niet te wachten tot Kerstmis, deze lichte bloemkoolsalade kun je op elk moment van het jaar eten als bijgerecht bij vlees of vis.

Iedere liefhebber van een gezonde levensstijl zou dit makkelijke recept voor een gezonde bloemkoolsalade moeten proberen. Niet alleen vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen, maar ook omdat het weinig calorieën, weinig vet en veel eiwitten bevat. Maak je kersttafel compleet met wat gezonde gerechten en geniet zorgeloos van de feestdagen.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool, zonder stronk
  • 300 gram ingevroren en gesteriliseerde groenten (een mix van wortels, erwtjes en maïs)
  • 100 gram augurken
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 ui
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 30 ml mosterd
  • 2 gram zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Snij de bloemkool in roosjes en stoom die gedurende 15 minuten in een pan, totdat ze zacht zijn.
  2. Doe intussen de ontdooide, gesteriliseerde groentes, de fijngesneden augurken, de uitjes en de hardgekookte eieren samen in een grote kom.
  3. Meng alles met de Griekse yoghurt en de mosterd, en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  4. Voeg de gestoomde en in kleine stukjes gehakte bloemkool toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
  5. Zet de salade in de koelkast. Serveer koud.
Bereidingstijd25 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën182 Kcal
Koolhydraten18 g
Vezel10 g
Eiwit15 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen