Fit Tovenares
Volg mij
Gezond recept voor muffins met banaan en haver

Gezond recept voor muffins met banaan en haver

Zachte, smakelijke en gezonde muffins met banaan en haver, zonder toegevoegde vetten, geraffineerde suikers en bovendien zonder meel. Probeer ze bijvoorbeeld eens als ontbijt, gezonde snack in de ochtend of als toetje.

In dit recept voor gezonde bananenmuffins gebruiken we haver in plaats van meel. De muffins zijn rijk aan complexe koolhydraten. Dat betekent dat ze geleidelijk energie afgeven aan het lichaam, in plaats van in een keer. Daarnaast gebruiken we geen olie, maar Griekse yoghurt. Hierdoor krijgen de muffins met banaan en haver een flinke dosis eiwitten. Het beslag wordt dunner als je wat melk toevoegt. Je kunt elke soort melk gebruiken: zowel de klassieke koemelk als een plantaardige melksoort. Zorg ervoor dat de bananen die je gebruikt zo rijp mogelijk zijn. Hierdoor krijgen de muffins namelijk een unieke bananensmaak en hoef je maar een minimale hoeveelheid honing te gebruiken. Je kunt de muffins met of zonder ei bereiden. Beide varianten zijn heerlijk en je merkt nauwelijks verschil in de smaak of structuur.

Deze gezonde banaan-haver muffins bevatten relatief weinig calorieën, mede door het feit dat ze zo weinig vet bevatten. Het enige dat je nodig hebt om ze te maken, zijn een kom en een paar alledaagse ingrediënten. Het recept is met name handig voor als je niet weet wat je moet doen met je overrijpe bananen. Je kunt de smaak naar wens aanpassen door er bijvoorbeeld noten, stukjes chocolade, kokosnoot, gedroogd fruit of een snufje kaneel doorheen te mengen.

Ingrediënten

 • 180 gram haver (Ik raad deze aan)
 • 220 gram Griekse yoghurt
 • 2 rijpe bananen
 • 60 ml melk
 • 85-105 gram honing (of ahornsiroop)
 • 8 gram bakpoeder
 • 2 eieren (optioneel)
 • stukjes pure chocolade, noten, rozijnen (optioneel) (Ik raad deze aan)

Instructies

 1. Blend of maal de haver tot een fijne meel.
 2. Meng de meel vervolgens in een kom met de geprakte bananen en alle andere ingrediënten.
 3. Je kunt ook stukjes pure chocolade, noten, gedroogde rozijnen of veenbessen toevoegen.
 4. Verdeel het beslag over 12 bakvormpjes voor muffins.
 5. Bak de muffins gedurende 20-25 minuten op 200 graden Celsius, totdat ze goudbruin zijn.
Bereidingstijd30 minuten
Levert12 muffins
Voedingswaarde / 1 muffin
Calorieën105 Kcal
Koolhydraten18 g
Vezel2 g
Eiwit4 g
Vet2 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen