Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde, hartige spinazietaart met zalm

Gezonde, hartige spinazietaart met zalm

Deze gezonde, hartige spinazietaart met een vulling van zalm, kwark en yoghurt is een gezond recept met weinig koolhydraten en een hoog eiwitgehalte. Hij is geschikt voor zowel een normale doordeweekse dag als voor feestjes. Dit recept voor een gezonde hartige taart is perfect voor als je van zalm houdt. De bodem is gemaakt van spinazie en samen met de vulling vormt die een prachtige kleurencombinatie die ook nog eens heerlijk smaakt.

Naast de zalm kun je allerlei andere ingrediënten door de vulling mengen, zoals olijven, rode pepertjes, maïs, kaas, of zelfs geraspte wortels. Zet daarnaast ook wat ingrediënten klaar om de taart mee te versieren. Gebruik bijvoorbeeld lente-ui of tomaten.

Dit ongewone recept voor gezonde spinazietaart met zalm is perfect als lichte avondmaaltijd. Of verras je vrienden eens met een snack door kleine blokjes van de taart aan een satéprikkertje te rijgen. Ik garandeer je dat je met zo'n gezond en origineel hapje punten scoort bij je gasten. Vergeet niet te vermelden dat deze gezonde hartige spinazietaart met zalm weinig calorieën, vet of koolhydraten bevat. Hoewel ze dat waarschijnlijk niet eens zullen geloven :).

Ingrediënten

  • 300 gram ingevroren spinazie
  • 3 eieren
  • 30 gram speltmeel of 23 gram havermeel
  • 150 gram gegrilde of gerookte zalm
  • 200 gram kwark (of roomkaas)
  • 1/2 ui
  • 110 gram Griekse yoghurt
  • 4,6 gram zuiveringszout
  • knoflookpoeder
  • gemalen zwarte peper
  • zout (naar smaak)
  • olijven, wortels, maïs, rode peper, geraspte kaas... (optioneel)

Instructies

  1. Laat de spinazie ontdooien en giet het water af. Meng de spinzie vervolgens met spelt-of havermeel, een beetje zeezout, zuiveringszout en eigeel.
  2. Kluts in een andere kom het eiwit en een snufje zout, totdat het geheel stijf is geworden. Roer het schuim vervolgens voorzichtig door de spinazie.
  3. Giet het mengsel daarna in een bakvorm bekleed met bakpapier, en bak gedurende 15-20 minuten op 180 graden Celsius. Hoe groter de pan is, hoe lager je taart zal worden. Kies dus voor een pan die voldoet aan je voorkeur.
  4. Bereid intussen de vulling.
  5. Meng kwark, yoghurt en ui samen in een keukenmachine totdat het een gladde room is geworden.
  6. Doe er in stukjes gesneden gegrilde zalm, of plakjes gerookte zalm bij.
  7. Je kunt er ook fijngesneden olijven, rode pepers, geraspte wortels, kaas of maïs doorheen mengen.
  8. Voeg ten slotte naar smaak kruiden en zout toe.
  9. Laat de spinaziebodem afkoelen en snij die vervolgens in plakken. Maak om en om laagjes van de plakjes cake en de vulling.
  10. Besmeer de taart ten slotte aan alle kanten met een dunne laag vulling. Zet de taart daarna minstens 6 uur in de koelkast.
  11. Voordat je hem serveert, kun je de spinazietaart nog versieren met wat dungesneden lente-uitjes en schijfjes tomaten.
Bereidingstijd40 minuten
Levert8 stuks
Voedingswaarde /
Calorieën117 Kcal
Koolhydraten6 g
Vezel1 g
Eiwit14 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen