Fit Tovenares
Volg mij
Volkoren kaneelrolletjes

Volkoren kaneelrolletjes

Gezondere versie van het kaneelbroodje of -bolletje, met volkorenmeel en een lager vet- en suikergehalte. Ze zijn zacht, iets zoet en heerlijk als ontbijt of tussendoortje, en niet alleen voor kinderen. Als je de voorkeur geeft aan zoetere gerechten, raad ik je aan om een ​​eetlepel honing aan het recept toe te voegen. Deze volkoren kaneelbroodjes smaken fantastisch en ze zijn ook nog eens gemakkelijker te verteren dan de kaneelbroodjes die je in de winkel koopt.

Ik ben een echte zoetekauw en kaneelbroodjes zijn een van de klassieke recepten die me aan mijn kindertijd doen denken. De geur van kaneel die door ons huis zweefde en het ongeduldige wachten bij de oven. Kaneelbroodjes of -bolletjes zijn eigenlijk overal populair, dus ik heb een lichtere en gezondere versie bedacht.

Voor het deeg heb ik gekozen voor volkorenmeel en de enige zoetstof die in dit recept wordt gebruikt, is honing. Voor de kaneelvulling heb je niets anders nodig dan kaneel, appelmoes en honing. Dit gezonde kaneelbroodje bevat slechts 3 gr. vet en 120 calorieën, wat het een vetarm en caloriearm kaneelgebakje maakt. Lekker! Probeer deze gezonde kaneelbroodjes, ze zijn verrukkelijk, luchtig, en iedereen zal er van smullen.

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 2 cups volkorenmeel
  • 1/4 cup warm water
  • 1 instant gist
  • 2 eieren
  • 2 tbsp honing
  • 2 tbsp zacht geworden boter
  • 4 tbsp appelmoes
  • snufje zeezout
  • voor de vulling:
  • 2 tbsp kaneel (Ik raad deze aan)
  • 2 tbsp appelmoes
  • 2 tbsp honing (of xylitol)

Instructies

  1. Meng in een grote kom warm water met gist, een eetlepel honing en een beetje meel. Laat het mengsel 15 minuten op een warme plaats gisten.
  2. Meng de overige ingrediënten door het gistmengsel en kneed er een glad deeg van.
  3. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats 1,5 tot 2 uur rijzen.
  4. Als het deeg gerezen is, rol je het uit tot een rechthoek, op een met meel bestoven plank.
  5. Meng in een kleine kom appelmoes met honing en kaneel en verdeel deze vulling over het hele oppervlak van het deeg.
  6. Rol het deeg op en snijd het in stukken. Kies de dikte en het formaat van de rolletjes naar eigen voorkeur.
  7. Leg de gesneden broodjes op een met bakpapier beklede plaat en bak ze gedurende 25-30 minuten op 180 °C tot ze goudbruin zijn.
Bereidingstijd150 minuten
Levert12 stuks
Voedingswaarde / 1 stuk
Calorieën120 Kcal
Koolhydraten19 g
Vezel3 g
Eiwit4 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen