Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde kokosrol zonder oven

Gezonde kokosrol zonder oven

Het is me eindelijk gelukt! Gezonde kokosrol zonder oven, met een minimale hoeveelheid toegevoegde suikers (honing), zonder boter en onnodig zout. Geschikt voor zowel normale als feestelijke dagen. Deze gezonde kokosrol zonder oven smaakt nog lekkerder dan de traditionele, ongezonde versie. Ontdek het zelf.

Met de aangegeven hoeveelheden ingrediënten maak je een kleine rollade, waaruit je 15 stukken kunt halen. Voor de vulling gebruiken we zelfgemaakte kokosboter. Maak je geen zorgen als het bereiden van de kokosboter wat langer duurt; de kokos en de honing moeten lang genoeg worden gemengd om een romige substantie te vormen. Ik raad je aan om een elektrische hakmolen te gebruiken en geen grote blender. Daarnaast kun je het beste grofgemalen kokosnoot (of kokosreepjes) gebruiken, in plaats van fijngemalen kokosnoot. Aan het eind kun je nog eiwitpoeder aan de vulling toevoegen, het liefst met een kokos- of vanillesmaak. Als je ervoor kiest om de boekweitkoekjes zelf te maken, zie het volgende recept: , zo maak je deze kokosrol glutenvrij en nog gezonder.

Als je houdt van de combinatie van cacaodeeg en kokosvulling, dan moet je deze gezonde kokosrollade absoluut uitproberen. Hij is tevens perfect als toetje bij het kerstdiner.

Ingrediënten

  • 170 gram graham crackers (bij voorkeur boekweit)
  • 1- 2 eetlepels (tbsp) honing
  • 2-3 eetlepels (tbsp) water
  • 1 eetlepel (tbsp) cacaopoeder (Ik raad deze aan)
  • 1 eetlepel (tbsp) gemalen koffie
  • Voor de vulling:
  • 100 gram kokos (Ik raad deze aan)
  • 1 eetlepel (tbsp) honing

Instructies

  1. Maal de koekjes in een blender tot bloem. Meng in een kom de gemalen koekjes met honing, cacao, gemalen koffie en twee eetlepels water. Kneed het deeg met je hand. Als het deeg te stevig is, voeg je nog een eetlepel water toe. Bereid de kokosvulling in een chopper (kleine hakmolen) . Meng de kokos en de honing op hoge snelheid, gedurende 10-15 minuten, totdat het een boterige mix is geworden (kokosboter). Hoe langer je mixt, hoe boterig het mengsel wordt. (Ik raad je aan om een hakmolen te gebruiken en een beetje water toe te voegen als het mengsel niet dikker wil worden). Rol het deeg uit tussen twee stukjes bakpapier. Rol het in een rechthoekige vorm van ongeveer 3 mm en besmeer het gelijkmatig met de kokosvulling. Rol het deeg voorzichtig op (het bakpapier maakt het rollen makkelijker) en laat het gedurende minstens 8 uur in de koelkast opstijven. Snij de rol en bestrooi met gemalen kokos.
Bereidingstijd25 minuten
Levert15 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën95 Kcal
Koolhydraten13 g
Vezel1 g
Eiwit2 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen