Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Appel-Havermout Strudel

Gezonde Appel-Havermout Strudel

Snel gemaakt, snel gegeten. Als je van eenvoudige en gezonde recepten houdt, zal je deze gezonde appel-havermout strudel zonder bloem en toegevoegd vet zeker waarderen.

Als ik in de stemming ben voor een gezond en snel dessert, gebruik ik dit recept voor gezonde strudel. Soms bereid ik het zelfs als ontbijt. Ik heb de ingrediënten bijna altijd in huis en ik heb altijd 5 minuten de tijd om het tussendoor te bereiden. Meng alle ingrediënten voor het havermoutdeeg, rol het deeg uit en vul het met geraspte appels. Bestrooi de vulling met geurige kaneel, rol het deeg op en je bent klaar. Deze gezonde appelstrudel staat binnen een mum van tijd in de oven.

Deze appelstrudel bevat geen toegevoegd vet of meel. Het deeg wordt gemaakt van haver, yoghurt en honing. In de vulling zitten alleen appels met kaneel, maar je kunt er ook wat rozijnen, noten of zelfs kwark aan toevoegen. 1 portie strudel bevat slechts 75 calorieën en 1 gram vet, een stuk gezonder in vergelijking met de klassieke bladerdeegstrudel. En het vult ook een stuk beter. Dankzij het lage caloriegehalte is deze dieetvriendelijke strudel ook geschikt tijdens een afslankdieet. Deze gezonde versie bevat ook meer vezels en micronutriënten.

Misschien kunt je je al voorstellen hoe heerlijk deze gezonde appelstrudel ruikt tijdens het bakken. Hij smaakt warm het allerlekkerst.

Ingrediënten

  • 90 gr havermout + 3 el (Ik raad deze aan)
  • 150 gr naturel yoghurt
  • 4 el water
  • 2 tot 3 el honing
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • rozijnen, noten (optioneel)

Instructies

  1. Mix in een kom de havermout, yoghurt, water en 2-3 eetlepels honing.
  2. Rol dit medium stevige deeg uit op bakpapier tot een rechthoek - het zal ongeveer een halve cm dik worden.
  3. Rasp de appels en mix met de kaneel.
  4. Als je van zoete toetjes houdt, raad ik aan om nog een lepel honing of andere zoetstof toe te voegen.
  5. Verdeel het appelmengsel over het deeg, vouw de helft over de vulling en knijp de randjes dicht zodat de vulling in de strudel blijft.
  6. Bak de strudel 30 minuten op 200 graden totdat deze goudbruin is.
Bereidingstijd40 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën75 Kcal
Koolhydraten14 g
Vezel2 g
Eiwit2 g
Vet1 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen