Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde chocoladecake "Chocoholic"

Gezonde chocoladecake "Chocoholic"

In deze overheerlijke, makkelijke en gezonde chocoladecake "Chocoholic" zit geen ei of meel. De cake is bedekt met een smakelijke cacaomousse met avocado. Hij is luchtig en onweerstaanbaar romig, maar hij is vooral heel chocolade-achtig! Chocoholics zullen gek zijn op dit recept ;).

Wie had er nou gedacht dat je met ingrediënten als wortel, avocado, haver en banaan zo'n overheerlijke taart kunt maken? Ervaar het zelf. Deze gezonde taart is het proberen waard en ik weet zeker dat je hem hierna nog veel vaker zult maken. Dankzij de toevoeging van avocado en bananen zit deze gezonde chocoladetaart boordevol kalium en vezels en is hij bovendien een bron van gezonde vetten. De taart is ook geschikt voor veganisten, aangezien er geen ei of zuivelproducten in zitten. Gebruik rauwe wortels voor het recept en vervang, indien nodig, de appelmoes door babyvoeding.

Het perfecte en gezonde chocoladeglazuur is gemaakt van avocado. Hij geeft de taart iets speciaals, en maakt hem in combinatie met de bananen en aardbeien bijna verslavend. Ben je dus op zoek naar een gezond en voedzaam chocoladedessert, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Bij mij thuis is dit de beste gezonde chocoladetaart ooit. Je moet dit recept dus echt eens keer uitproberen. De gezonde chocoladetaart "Chocoholic" is uniek.

Wil je de hoeveelheid koolhydraten in de taart verlagen? Vervang de rietsuiker voor de room dan door 2 schepjes eiwitpoeder (vanille- of chocoladesmaak) (Ik raad deze aan) .

Ingrediënten

  • 180 gram wortels
  • 3 grote rijpe bananen
  • 63 gram appelmoes
  • 52 gram gesmolten kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 240 ml water
  • 180 gram haver (Ik raad deze aan)
  • 140 gram kokossuiker of rietsuiker (of 300 gram xylitol)
  • 75 gram cacao (Ik raad deze aan)
  • 4 gram vanille extract of 1 vanille stokje
  • snufje zeezout
  • 7 gram bakpoeder (of zuiveringszout)
  • Voor de room:
  • 2 rijpe avocado's
  • 70 gram rietsuiker (of kokossuiker of 100 gram xylitol)
  • 125 gram cacaopoeder
  • 4 gram vanille extract of 1 vanille stokje (optioneel)
  • Voor de vulling:
  • banaan, aardbeien (of ander fruitsoorten)

Instructies

  1. Meng de bananen en wortels in een blender tot een gladde puree.
  2. Blend of vermaal de haver tot fijne meel.
  3. Meng de puree met de andere vloeibare ingrediënten in een kom. Roer er daarna de overige ingrediënten voor de taart doorheen.
  4. Roer het beslag goed door en giet het vervolgens in een springvorm (met een diameter van ongeveer 25 cm), die is ingevet met olie of bekleed met bakpapier.
  5. Bak de taart gedurende 40 minuten op 180 graden Celsius.
  6. Laat hem vervolgens goed afkoelen en snij hem daarna horizontaal doormidden. Snij voorzichtig, want de binnenkant van de taart is erg luchtig.
  7. Bereid de chocoladeroom door alle ingrediënten voor de room in een keukenmachine tot een gladde massa te mengen.
  8. Besmeer de helft van de room aan de binnenzijde van de taart, leg daar wat plakjes fruit op en dek af met het tweede stuk van de taartbodem.
  9. Besmeer vervolgens de zijkant en de bovenkant van de taart met de rest van de room.
  10. Je kunt de taart het beste een nachtje in de koelkast laten staan, voordat je hem aansnijdt.
Bereidingstijd55 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën303 Kcal
Koolhydraten53 g
Vezel8 g
Eiwit5 g
Vet11 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen