Fit Tovenares
Volg mij
Anti-stress lavendel-bosbessenijs

Anti-stress lavendel-bosbessenijs

Probeer dit makkelijke zelfgemaakte lavendelijs met bosbessen en kokosmelk. Lavendel heeft van nature een kalmerende werking en dus een stressverlagend effect op het lichaam. Ik weet zeker dat de geur en smaak van dit ijs je onmiddellijk helpt ontspannen en je zorgen laat verdwijnen :).

Ik wilde al heel lang eens lavendel verwerken in een dessert, maar ik had altijd een bepaalde aarzeling. Uiteindelijk heb ik toch alle moed verzameld en dit ijs uitgeprobeerd. Ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan! Dit gezonde lavendelijs is rijk aan gezonde vetten, vitaminen en antioxidanten. Als je het eiwitgehalte van dit recept wilt verhogen, dan raad ik je aan om er eiwitpoeder met vanille- of kokossmaak aan toe te voegen. De prachtige paarse kleur van dit gezonde lavendelijs is te danken aan de bosbossen. Bosbossen zijn een van de grootste bronnen van vitamine C en antioxidanten. Gedroogde lavendel koop je in de winkel als losse theeblaadjes, of online. Voor het beste resultaat gebruik je volvette kokosmelk uit blik.

Zelfs veganisten en mensen met lactose-intolerantie kunnen genieten van dit lavendel- en bosbessenijs. Het bevat geen zware room of koemelk. Je kunt dit ijs ook suikervrij bereiden, door er xylitol of een andere zoetstof (stevia, etc.) in te verwerken.

Als je van lavendel houdt, in welke vorm dan ook, dan moet je dit gezonde lavendel-bosbessenijs echt eens proberen.

Ingrediënten

  • 800 ml ingeblikt kokosmelk
  • 3 eetlepels (tbsp) gedroogde lavendel
  • 150 gram bevroren bosbessen
  • 4 eetlepels (tbsp) honing / ahornsiroop / xylitol
  • 1 theelepel (tsp) vanille-extract
  • 30 gram eiwitpoeder met vanille- / kokossmaak (optioneel)

Instructies

  1. Breng de kokosmelk aan de kook boven laag vuur.
  2. Voeg er de gedroogde lavendel bij en laat die 5 minuten trekken.
  3. Giet de kokosmelk door een zeef in een blender. Doe er honing, bevroren bosbessen, vanille-extract en, indien gewenst, eiwitpoeder bij.
  4. Mix alles tot een gladde massa met een blender , giet vervolgens in een hersluitbaar bakje en zet voor minstens 6 uur in de koelkast.
  5. Haal het ijs ongeveer 5 minuten voor het opdienen uit de koelkast, zodat je het makkelijk kunt opscheppen.
Bereidingstijd15 minuten
Levert6 porties
Voedingswaarde /
Calorieën266 Kcal
Koolhydraten16 g
Vezel1 g
Eiwit2 g
Vet22 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen