Fit Tovenares
Volg mij
De Beste Gezonde Krokante Kikkererwtenkoekjes (Glutenvrij)

De Beste Gezonde Krokante Kikkererwtenkoekjes (Glutenvrij)

De naam van dit recept zegt het al - deze koekjes zijn echt de beste gezonde koekjes met krokante randjes en een zachte binnenkant. In vergelijking met andere koekjes bevatten ze minder koolhydraten en meer eiwitten, vezels en andere gezonde voedingsstoffen.

De onweerstaanbare knapperigheid van deze gezonde koekjes wordt verzekerd door het gebruik van kokosolie. Als je geen honing of rietsuiker voor dit recept wilt gebruiken, vervang het dan door caloriearme xylitol of stevia.

Als je nu nog geen kikkererwtenmeel in huis hebt, ga het dan zeker halen, in ieder geval voor dit geweldige recept. Maar je kunt ook andere gezonde creaties met dit meel maken - er staan veel gezonde recepten met kikkererwtenmeel op mijn website, waaronder zelfgemaakte glutenvrije pasta, Italiaanse socca, geweldige pannenkoeken, wortelgebak en ook lekkere glutenvrije gnocchi. Als je een goede blender hebt kun je ook thuis kikkererwtenmeel bereiden, of koop het gewoon in de supermarkt of online.

Probeer deze gezonde kikkererwtenkoekjes zonder gluten, melk en eieren maar eens uit, ik weet zeker dat het je nieuwe favoriete koekjes worden. Ik voeg ook graag wat gedroogde cranberry's of stukjes pure chocolade toe aan het deeg, heerlijk. Deze optionele ingrediënten zijn echter niet opgenomen in de berekende voedingswaarden.

Ingrediënten

  • 135 gr kikkererwtenmeel
  • snufje zeezout
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 tot 6 el kokosolie (meet af na het smelten) (Ik raad deze aan)
  • 5 tot 6 el honing/rietsuiker
  • snufje stevia poeder (optioneel) (Ik raad deze aan)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tot 4 tl water (indien nodig)
  • rozijnen/cranberries/pure chocola

Instructies

  1. Mix in een kom eerst de droge ingrediënten en roer dan de overige ingrediënten erdoor.
  2. Het deeg hoort vrij compact te zijn, maar als je het niet goed gemixt krijgt, kun je een paar eetlepels water toevoegen.
  3. Vorm het deeg in koekjes en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Duw de koekjes plat met je vingers zodat ze dunner worden.
  5. Bak de koekjes 15 minuten op 175 graden totdat ze goudbruin zijn.
  6. Nadat je ze uit de oven hebt gehaald, duw dan meteen met een vork in de koekjes - voor onweerstaanbare krokante randjes en een zachte binnenkant.
Bereidingstijd20 minuten
Levert14 porties
Voedingswaarde /
Calorieën105 Kcal
Koolhydraten14 g
Vezel2 g
Eiwit3 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen