Als je je havermoutontbijt wilt afwisselen met iets anders, probeer dan deze gezonde en eenvoudige maïspap met kaneel en perzik, gemaakt van polenta. Het geeft je een paar uur een verzadigd gevoel en je zult er zeker van genieten. Het is met elke melksoort te bereiden. Of je nu koemelk of een plantaardige melksoort gebruikt (ik raad elke soort plantaardige melk aan, zoals noten-, kokos-, rijst- of havermelk), de smaak blijft geweldig. En bovendien heb je maar 5 ingrediënten nodig voor dit eenvoudige ontbijtrecept.
Deze gezonde maïspap is rijk aan vitamine B, vitamine A, D, fosfor, ijzer, selenium en magnesium. Het is ideaal als ontbijt, omdat de bereiding super eenvoudig en snel is, maar tegelijkertijd geeft de pap je voor een langere tijd een verzadigd gevoel, zodat je de nieuwe dag vol energie kunt beginnen. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Twee daarvan zijn natuurlijk de maïspap en de melk naar keuze. De pap is gezoet met honing, maar als je het aantal koolhydraten wilt verminderen, kun je de honing weglaten of vervangen door stevia. De kaneel-perzik-maïspap is caloriearm en vetarm.
Voeg een beetje kaneel toe aan de pap voor een geheel nieuwe smaak en aroma. Deze polenta-pap is heerlijk met fijngesneden perziken, maar je kunt elke andere fruitsoort gebruiken die je lekker vindt. Strooi er wat noten, zaden, rozijnen of ander gedroogd fruit overheen en serveer terwijl het nog warm is. Je kunt natuurlijk ook andere versies maken, laat je fantasie de vrije loop - ik weet zeker dat helemaal weg zult zijn van deze maïspap als ontbijt :)
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!