Fit Tovenares
Volg mij
Marsepein Fruitsnoepjes

Marsepein Fruitsnoepjes

Dankzij dit recept heb je niet alleen binnen een mum van tijd heerlijke marspein fruitsnoepjes op tafel staan, maar ook zal iedereen denken dat je een ervaren banketbakker bent die met liefde heerlijke traktaties bereid.

Deze gezonde marsepein snoepjes kunnen gemakkelijk thuis gemaakt worden, je hebt maar 3 basisingrediënten nodig: blanke amandelen, kokosolie en vloeibare zoetstof (bijvoorbeeld honing). Marsepein komt van oorsprong uit Italië en werd in de oudheid al gebruikt om heerlijke taarten mee te versieren. Het hoofdingrediënt van marsepein is amandel, dat diabetes bestrijdt, de gezondheid van het hart, de botten en hersenen ondersteunt en zelfs gewichtsverlies bevordert. Wees niet bang voor deze zoetigheid, want wij gaan het op een verantwoorde manier bereiden.

Een verse vruchtensaus, bestaande uit rode vruchten zoals aardbeien, frambozen en bosbessen, geeft deze marsepein fruitsnoepjes een frisse smaak en voorziet deze traktatie ook van de nodige vitaminen en voedingsstoffen. Deze snoepjes zijn perfect als snelle traktatie wanneer je zin hebt om jezelf of je gasten eens te verwennen. Ze passen ook goed bij warme dranken en zorgen voor een ontspannen sfeer op uitzonderlijke momenten.

Ingrediënten

  • 150 gr amandelen (bij voorkeur gepeld) (Ik raad deze aan)
  • 2 el honing
  • 1 el gesmolten kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 200 gr fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen…)
  • 4 el water
  • 2 el gelatinepoeder
  • 1 el honing

Instructies

  1. Blend in een blender de amandelen, gesmolten kokosolie en vloeibare zoetstof naar keuze tot het mengsel zo glad mogelijk is.
  2. Duw dit marsepein mengsel aan op de bodem van siliconen muffinvormpjes of andere siliconen vormpjes, en zet in de vriezer.
  3. Bereid in de tussentijd de fruitsaus - verwarm het fruit en water 3 minuten in een pan en pureer met een staafmixer of met een vork.
  4. Roer het gelatinepoeder erdoor, eventueel ook een zoetstof, en warm opnieuw op. Haal het fruitmengsel van het vuur net voordat het begint te koken.
  5. Laat het fruitmengsel afkoelen en schep het dan op de marsepein.
  6. Zet de vormpjes minimaal 8 uur in de koelkast en versier ze met fruit (optioneel) voor ze te eten.
Bereidingstijd15 minuten
Levert6 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën186 Kcal
Koolhydraten9 g
Vezel4 g
Eiwit6 g
Vet14 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

VezelrijkSnacksGlutenvrijZuivelvrije Dessertrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen