
Spelt-blondies met noten
Overheerlijk zachte spelt-blondies met noten waar je hele gezin van zal smullen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en nog makkelijker te consumeren. Geweldig als ontbijt of bij een kopje koffie. Bovendien heb je voor de bereiding van deze makkelijke cake maar 1 kom nodig.
Je hoeft alleen maar alle ingrediënten te mengen en het deeg vervolgens te bakken. Dit snelle recept voor blondies is te maken door elke beginneling in de keuken. Stuur je kinderen of man dus de keuken in en wacht tot de overheerlijke notengeur jouw kant op komt.
Je kunt koemelk of een plantaardige melk gebruiken, afhankelijk van je voorkeur (bijvoorbeeld haver-, amandel- of kokosmelk).
Besmeer de spelt blondies met notenpasta of Griekse yoghurt. Maar ook zonder zijn ze natuurlijk overheerlijk. Maak ze echter alleen voor je gasten als ze geen last hebben van een notenallergie.
1 cup = 250 ml
Ingrediënten
- 2 cups speltbloem
- 1/2 cup (of meer) van een melksoort naar keuze
- 4 eetlepels (tbsp) honing
- 2 eetlepels (tbsp) kokosolie (Ik raad deze aan)
- 5 eetlepels (tbsp) appelmoes of yoghurt
- 1 theelepel (tsp) bakpoeder
- 1 theelepel (tsp) vanille-extract
- 100 gram walnoten (of een andere notensoort) (Ik raad deze aan)
Instructies
- Meng in een kom alle droge ingrediënten en voeg er vervolgens ook de natte ingrediënten bij. Indien nodig, kun je een beetje meer melk gebruiken, maar zorg ervoor dat het deeg niet te slap wordt. Meng de fijngehakte noten door het deeg. Giet het deeg in een siliconen bakvorm (van ongeveer 15x25 cm) of in een bakvorm met een stuk bakpapier, en bak de cake goudbruin gedurende 20-25 minuten op 180 graden.
Bereidingstijd | 30 minuten | |
Levert | 15 plakken |
Voedingswaarde/ 1 plak | ||
Calorieën | 130 Kcal | |
Koolhydraten | 15 g | |
Vezel | 3 g | |
Eiwit | 4 g | |
Vet | 7 g |