Fit Tovenares
Volg mij
Zelfgemaakt kikkererwtenmeel

Zelfgemaakt kikkererwtenmeel

Kikkererwten zijn met hun lichte notensmaak een van de meest smakelijke peulvruchten. Ze zitten boordevol eiwit en vezels, en zijn ook een ontzettend goede bron van vitamine B, ijzer, kalium en magnesium. Kikkererwten zijn goed voor atleten en gezondheidsfreaks, maar ze ondersteunen ook de strijd tegen deze ziektes: verhoogd cholesterolgehalte, aderverkalking, diabetes, diarree, verzwakt immuunsysteem en kanker. Kikkererwten bevatten geen gluten, dus ze zijn ook geschikt voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. Ze maken dan ook vaak deel uit van dieetvriendelijke gerechten. Ze worden vooral aangeraden voor kinderen en zwangere vrouwen en geven, in tegenstelling tot andere peulvruchten, geen opgeblazen gevoel. Andere positieve kenmerken van kikkererwten zijn de voedingswaarden en concentratie aminozuren, die bescherming kunnen bieden tegen kanker. Ze helpen het lichaamsvet en de bloedcholesterolspiegel te verlagen, en hebben een positief effect op de huid. Dankzij hun mineralengehalte helpen ze vermoeidheid te verminderen, de bloeddruk te verlagen en dragen ze bij aan een goede hartfunctie.

Door kikkererwtenmeel toe te voegen aan je recepten, verhoog je de voedingswaarde van de maaltijd. In sommige recepten kun je een deel van de bloem vervangen door kikkererwtenmeel, maar op mijn website vind je veel recepten die alleen kikkererwtenmeel gebruiken. Zelfgemaakt kikkererwtenmeel is heel eenvoudig te maken met behulp van een sterke blender hebt. Anders kun je het gewoon in de winkel kopen.

De vermelde voedingswaarden zijn van toepassing voor 100 gram kikkererwtenmeel.

Ingrediënten

  • 100 gr kikkererwten

Instructies

  1. Om zelf kikkererwtenmeel te maken heb je een blender of keukenmachine van goede kwaliteit nodig (je kunt ook een koffiemolen gebruiken).
  2. Maal, in welke soort machine je ook kiest, rauwe kikkererwten in kleine porties zo fijn mogelijk.
  3. Zeef de gemalen kikkererwten minimaal twee keer zodat je de grovere stukjes eruit haalt.
  4. Hoe gladder je meel is, hoe gladder het deeg en baksel zal zijn.
  5. Bewaar het gezeefde meel in een afgesloten bak in de koelkast.
  6. 100 gram rauwe kikkererwten wordt ongeveer 100 gram kikkererwtenmeel.
  7. N.B.: Als je moeite hebt met het tot meel malen van de kikkererwten, laat je dan niet ontmoedigen; je kunt het ook online of in biologische winkels kopen :)
Bereidingstijd10 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën387 Kcal
Koolhydraten57 g
Vezel10 g
Eiwit23 g
Vet7 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen