Probeer deze lichte glutenvrije kwark-aardbeien cupcakes zonder toegevoegde bloem of suiker. Het is een heerlijk eiwitrijk en vullend dessert. Daarnaast zijn ze ook geschikt als een voedzaam, volwaardig ontbijt.
Cupcakes zijn in principe gebakken muffins met een smakelijk glazuur. Deze gezonde muffins met kwark en aardbeien bevatten geen meel, suiker of olie, zijn voedzaam en zeer eenvoudig te bereiden. Het deeg bestaat uit rijpe bananen, kwark, eieren, dadels, kaneel en amandelmeel. Koop amandelmeel in de winkel of bereid het eenvoudigweg door amandelen te vermalen. Ook het glazuur voor de cupcakes wordt gemaakt van kwark, dit keer in combinatie met zoete aardbeien en, indien gewenst, met toegevoegd eiwitpoeder. In het recept wordt geen suiker of honing gebruikt, het dessert wordt slechts natuurlijk gezoet met bananen, dadels en aardbeien.
Cupcakes zijn zoete, mooie traktaties die in een paar minuten op tafel kunnen staan. Probeer deze gezonde versie met een hoog eiwitgehalte eens uit. Ik weet zeker van dat je ervan gaat genieten.
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!