
Bloemloze Kwark-Aardbeien Cupcakes (Glutenvrij)
Probeer deze lichte glutenvrije kwark-aardbeien cupcakes zonder toegevoegde bloem of suiker. Het is een heerlijk eiwitrijk en vullend dessert. Daarnaast zijn ze ook geschikt als een voedzaam, volwaardig ontbijt.
Cupcakes zijn in principe gebakken muffins met een smakelijk glazuur. Deze gezonde muffins met kwark en aardbeien bevatten geen meel, suiker of olie, zijn voedzaam en zeer eenvoudig te bereiden. Het deeg bestaat uit rijpe bananen, kwark, eieren, dadels, kaneel en amandelmeel. Koop amandelmeel in de winkel of bereid het eenvoudigweg door amandelen te vermalen. Ook het glazuur voor de cupcakes wordt gemaakt van kwark, dit keer in combinatie met zoete aardbeien en, indien gewenst, met toegevoegd eiwitpoeder. In het recept wordt geen suiker of honing gebruikt, het dessert wordt slechts natuurlijk gezoet met bananen, dadels en aardbeien.
Cupcakes zijn zoete, mooie traktaties die in een paar minuten op tafel kunnen staan. Probeer deze gezonde versie met een hoog eiwitgehalte eens uit. Ik weet zeker van dat je ervan gaat genieten.
Ingrediënten
- 2 bananen
- 400 gr kwark
- 150 gr amandelmeel
- 2 eieren
- 5 dadels
- kaneel
- 150 gr kwark
- 200 gr aardbeien
- 3 el proteïne poeder (optioneel) (Ik raad deze aan)
Instructies
- Blend de bananen, kwark, eieren, dadels, kaneel en amandelmeel (of gemalen amandelen) in een blender.
- Giet dit deeg in siliconen muffinvormpjes, tot bijna helemaal bovenaan.
- Bak de muffins ongeveer 30 minuten op 180 graden.
- Laat de muffins volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
- In de tussentijd, blend de kwark en aardbeien in de blender.
- Je kunt ook een paar eetlepels proteïne poeder toevoegen - dit maakt de glazuur steviger.
- Doe het mengsel in een spuitzak en versier de muffins.
- Serveer ze meteen of zet ze in de koelkast.
Bereidingstijd | 40 minuten | |
Levert | 12 porties |
Voedingswaarde/ 1 portie | ||
Calorieën | 165 Kcal | |
Koolhydraten | 12 g | |
Vezel | 3 g | |
Eiwit | 14 g | |
Vet | 7 g |