
Cacaoblokjes met Kwark en Kokosvulling
Als kokosliefhebber voeg ik het graag toe aan verschillende desserts, omdat het een exotische smaak toevoegt. Deze cacaoblokjes met kwark en kokosvulling zijn een smakelijke en snelle traktatie voor onverwachte bezoekers, die zich graag laten verwennen met zelfgebakken traktaties. Bovendien is dit nagerecht gezond en rijk aan voedingsstoffen.
Kokos stimuleert de spijsvertering en stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Samen met de koning van calcium, kwark, en genezende honing vormen zij de perfecte smakencombinatie voor de zoete vulling van dit heerlijke dessert.
De basis voor het rauwe cacaodeel is gemaakt van natuurlijke cacao en een notenmengsel, rijk aan voedingsstoffen en vitaminen voor zowel lichaam als geest. Wie houdt er niet van de geweldige combinatie van cacao en kokosnoot? Bovendien verfrist en verzacht de kwark het hele dessert.
Dit recept voor gezonde cacaoblokjes met kwark en kokosvulling zet binnen enkele minuten een gezond, ongebakken dessert zonder bloem en geraffineerde suiker op tafel. Geniet zonder schuldgevoel bij het ontbijt van deze heerlijke blokjes. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden en zijn zo op, geloof me. Deze blokjes bevatten een evenwichtige hoeveelheid koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten.
Ingrediënten
- Cacao laag:
- 125 gr pecannoten
- 125 gr amandelen/walnoten (een nacht geweekt in water) (Ik raad deze aan)
- 175 gr dadels
- 4-5 el cacao (Ik raad deze aan)
- Kwark-Kokos Vulling:
- 450 gr kwark
- 4 el honing
- 7 el geraspte kokos
Instructies
- Blend alle ingrediënten voor de cacao laag in een blender.
- Als het moeilijk gaat om het mengsel te blenden, voeg dan een paar eetlepels water toe.
- Spreid de helft van dit mengsel uit in een bakvorm (bekleed met bakpapier of folie).
- Zet dit weg in de koelkast.
- Om de vulling te maken, mix alle ingrediënten voor de kwark-kokos vulling samen in een kom.
- Voeg voor een extra sterke kokossmaak meer kokos toe aan de vulling.
- Verdeel de vulling bovenop de cacao laag.
- Verdeel het resterende cacao mengsel over de vulling en laat het een nacht in de koelkast staan.
- Als de blokjes te zacht zijn voor het serveren, zet ze dan 15 tot 30 minuten in de vriezer.
Bereidingstijd | 15 minuten | |
Levert | 8 plakken |
Voedingswaarde/ 1 plak | ||
Calorieën | 362 Kcal | |
Koolhydraten | 25 g | |
Vezel | 6 g | |
Eiwit | 20 g | |
Vet | 22 g |