Fit Tovenares
Volg mij
Chocoladecups met Pindakaasvulling

Chocoladecups met Pindakaasvulling

Dit geweldige recept voor chocoladecups met pindakaasvulling is perfect voor twee soorten mensen:

  1. Als je aan wilt komen en van snoepjes houdt - natuurlijk wel in een gezond jasje.
  2. Als je gezond eet en af en toe graag zondigt met een gezond (calorierijk) dessert.

Hoewel dit dessert een caloriebommetje is, is het toch een gezond alternatief voor andere snoepjes. En geeft toe, iedereen moet af en toe kunnen genieten. En als je het bij één cupje houdt, zal er niets gebeuren.

Dit recept combineert de perfecte smaak van chocolade en pindakaas - wat voor velen van ons een onweerstaanbare combinatie is :)

Deze chocoladecups hebben na de eerste nacht in de koelkast geen vaste consistentie, maar lijken eerder op chocoladepasta, zodat je ze rechtstreeks uit de vorm kan eten en ze niet om hoeft te keren - om te voorkomen dat ze gaan lekken en de chocolade smelt. Als je ze echter minstens 2 nachten in de koelkast bewaart, kun je ze met een mes uit de vorm halen en behouden ze hun stevige vorm.

Deze chocoladecups zijn in elk opzicht geweldig, als je een liefhebber bent van chocolade en pindakaas, probeer ze dan zeker eens uit.

Ingrediënten

Instructies

  1. Smelt een kleine pan met anti-aanbaklaag de kokosolie met de chocola en cacao (als je een zoetere versie wilt, roer dan 1 el agavesiroop of honing erdoor, of misschien wat stevia).
  2. Roer tot het mengsel glad is.
  3. Haal de pan van het vuur en lepel in schaaltjes/(muffin)vormpjes (ongeveer 1 eetlepel op de bodem).
  4. Laat afkoelen en doe dan de pindakaas op deze laag (1 eetlepel per stuk).
  5. Giet het overige chocolade mengsel in de vormpjes, bestrooi met amandelen of kokos indien gewenst, en zet een nacht in de koelkast.
  6. In het geval van een chocolade noodgeval, haal uit de koelkast en eet op.
Bereidingstijd10 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën271 Kcal
Koolhydraten13 g
Vezel4 g
Eiwit5 g
Vet24 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen