Fit Tovenares
Volg mij
Frisse ananas-komkommersalade

Frisse ananas-komkommersalade

Deze frisse ananas-komkommersalade is rijk aan vitaminen en mineralen. Hij is vooral geschikt voor warme zomerse dagen als een snelle verfrissing en snack in een, of als bijgerecht voor vleesgerechten. Als je op zoek bent naar een speels, kleurrijk en verfrissend gerecht, probeer dan deze gezonde salade van ananas en komkommer. Alleen al van het kijken naar dit gerecht word je vrolijk.

Men zegt wel eens dat schoonheid zit in de simpele dingen en dat kan ik bevestigen met deze eenvoudige, snelle en gezonde ananas-komkommersalade, op smaak gebracht met citroen en kruiden. De karakteristieke smaak van ananas en de delicate smaak van de waterige komkommer is de perfecte balans die je zoekt voor zo'n salade. Je kunt munt gebruiken of, voor een nog bijzondere smaak, peterselie (het liefst verse).

Bereid deze frisse zomersalade als snack voor op je werk, of als heerlijk dessert voor wanneer je zin krijgt in iets zoets. Of als een origineel en licht bijgerecht bij een vleesgerecht. Ananas zorgt voor een goede doorbloeding van je aderen en helpt bloedstollingen te verminderen. Dat komt door het stofje bromelaïne, dat ook helpt bij de verbranding van vet. Deze frisse ananas-komommer salade is caloriearm, vetarm en helpt ook nog eens vet te verbranden! Bovendien kost het je maar 10 minuten aan schillen en snijden in de keuken! Heb je nog meer redenen nodig om deze gezonde salade te proberen?

Ingrediënten

  • 400 gram ananas
  • 1 komkommer
  • 1 citroen of limoen
  • peterselie (vers of gedroogd) of munt

Instructies

  1. Schil de ananas en de komkommer en snij ze in kleine stukjes. Besprenkel de stukjes ananas en komkommer met citroen- of limoensap en wat gedroogde of verse peterselie of munt.
Bereidingstijd10 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën118 Kcal
Koolhydraten25 g
Vezel4 g
Eiwit2 g
Vet1 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen