Fit Tovenares
Volg mij
Gevulde Amandelrepen met Dadelvulling (Glutenvrij)

Gevulde Amandelrepen met Dadelvulling (Glutenvrij)

Soms wordt je overvallen door een bekend gevoel: ik heb zin in iets lekkers. Dan is het belangrijk om een voorraad gezonde tussendoortjes klaar te hebben liggen, zodat je geen schuldgevoel hebt wanneer je ze allemaal opeet. En deze gevulde amandelrepen met dadelvulling zijn precies de gezonde, snelle, lekkere snacks die je dan goed kan gebruiken, en ook nog eens bloem- en glutenvrij.

Amandelen worden ook wel de koning van de noten genoemd en dadels zijn de gezondste snoepjes ter wereld. Dadels zijn verfrissend en voedzaam, want ze bevatten calcium, aminozuren, mangaan, koper, magnesium, ijzer, kalium en fosfor. Met deze samenstelling zou het zonde zijn om ze niet te gebruiken in gezonde recepten, zoals deze heerlijke dadelvulling. Amandelen bieden bescherming tegen diabetes en bevorderen de gezondheid van het hart, de hersenen, botten en tanden. Als je op zoek bent naar een dieetvriendelijke lekkernij, ben je bij amandelen aan het goede adres.

Probeer deze onweerstaanbare combinatie van licht knapperige amandeldeeg gevuld met een zoete, smeuïge dadelvulling. Deze amandelrepen zijn een ideaal tussendoortje voor overdag en zijn ook geweldig als voedzame snack voor tijdens het wandelen. De perfecte combinatie van smaken in deze reepjes zal je aangenaam verrassen. Bereid eenvoudig een veganistische versie door de honing te vervangen door een andere vloeibare zoetstof.

Deze smakelijke en gezonde amandelrepen met dadelvulling zijn een licht knapperig, smeuïge dessert dat perfect bij een beker thee of koffie of een glas melk past.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 150 gr amandelmeel (gemalen amandelen) (Ik raad deze aan)
  • 2 el gesmolten kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 2 el honing
  • ½ tl vanille extract
  • Vulling:
  • 100 gr gedroogde dadels (of vijgen)
  • 4 el citroensap
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  1. Mix in een kom alle ingrediënten voor het deeg samen en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Blend in een blender de dadels met het citroensap en vanille extract tot je een dik, glad mengsel hebt.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bedek met nog een stuk bakpapier en rol uit tot een rechthoek. Hoe smaller en langer de rechthoek, hoe meer snacks je eruit kunt halen.
  5. Verdeel na het uitrollen de vulling over het deeg. Laat een halve cm leeg langs de randen.
  6. Vouw de andere kant (het gedeelte zonder vulling) over de vulling en duw de randen dicht.
  7. Snij de rol voorzichtig in kleine stukjes met een mes (scheid de stukjes nog niet, anders vallen ze uit elkaar) en bak 10 tot 15 minuten op 180 graden, tot ze bruin zijn.
Bereidingstijd25 minuten
Levert12 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën130 Kcal
Koolhydraten10 g
Vezel2 g
Eiwit3 g
Vet9 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen