Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde brownie-cheesecake met kersen

Gezonde brownie-cheesecake met kersen

Als je van cheesecake én van brownies houdt, maar niet kunt beslissen welke van deze twee heerlijke taarten je gaat maken, maak dan 2-in-1! Geniet van de perfecte combinatie van smaken met deze geweldige, gezonde brownie-cheesecake met kersen.

Dit gezonde dessert ziet er niet alleen waanzinnig verleidelijk uit, maar het is ook nog eens gezond en onweerstaanbaar lekker. De cheesecake-laag voegt een frisse smaak toe aan de basis van chocolade, en de kersen zorgen voor een aangename, zoete finish. Deze gezonde brownie-cheesecake is een relatief caloriearm en vetarm dessert, omdat we een meer dieetvriendelijke versie maken van het klassieke recept. De appelmoes die we voor de brownie-laag gebruiken, vervangt een groot deel van de olie die gewoonlijk voor brownies wordt gebruikt. Daarnaast gebruiken we honing als zoetstof, maar in kleinere hoeveelheden dan in het gewone recept. In de cheesecake-laag gebruiken we magere Griekse yoghurt in plaats van roomkaas. Griekse yoghurt heeft namelijk een veel lager vetgehalte en een hoog eiwitgehalte. Dit combineren we met zachte kwark, die vergelijkbare eigenschappen heeft. Bovendien is dit gezonde dessert eenvoudig te bereiden.

Probeer deze smaakvolle en gezonde brownie-cheesecake met kersen. Hij is binnen een paar tellen op - let op mijn woorden!

1 cup is gelijk aan 250 ml

Ingrediënten

  • voor de brownie-laag:
  • 1/2 cup volkorenmeel
  • 5 tbsp cacaopoeder (Ik raad deze aan)
  • 1/2 cup appelmoes
  • 1/2 cup honing
  • 2 eieren
  • 1 tbsp kokosolie (Ik raad deze aan)
  • snufje bakpoeder
  • snufje zout
  • voor de cheesecake-laag:
  • 250 gr. Griekse yoghurt
  • 5 tbsp zachte kwark
  • 2 tbsp honing/xylitol
  • 1 ei
  • 100 gr. kersen
  • 1 tbsp pure chocoladedruppels

Instructies

  1. Meng in een kom volkorenmeel met cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout.
  2. Meng vervolgens honing, appelmoes, eieren en gesmolten kokosolie door de droge ingrediënten.
  3. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakplaat (van ongeveer 20x20 cm) en bak het geheel gedurende 10 minuten op 180 °C.
  4. Bereid in de tussentijd in een tweede kom het cheesecake-glazuur, door yoghurt, zachte kwark, honing of een andere zoetstof en een eitje te mengen.
  5. Haal de brownie na 10 minuten bakken uit de oven, giet het cheesecake-glazuur er overheen en bestrooi met ontpitte, gehalveerde kersen en pure chocoladedruppels.
  6. Bak nogmaals gedurende 20-25 minuten op 180 °C.
  7. Laat de cake na het bakken afkoelen en zet minimaal 2 uur in de koelkast om goed op te stijven.
  8. Snijd en serveer vervolgens de cake.
Bereidingstijd50 minuten
Levert16 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën100 Kcal
Koolhydraten17 g
Vezel2 g
Eiwit4 g
Vet2 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

VetarmVegetarische receptenGezonde DessertsEierenCaloriearme Dessertrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen