Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde frambozenkwarktaart in een potje

Gezonde frambozenkwarktaart in een potje

Kwarktaart als ontbijt? Met dit recept is dat mogelijk! Dat wordt zonder schuldgevoel genieten van een zoet ontbijt. Probeer dit overheerlijke, gezonde en makkelijke recept voor gezonde frambozenkwarktaart in een potje, zonder oven. Het is perfect zowel als ontbijt als dessert. Het bevat veel eiwitten, is binnen 15 minuten klaar en geeft ook nog eens een verzadigd gevoel.

Deze gezonde frambozenkwarktaart in een potje bevat nootjes, waardoor je een flinke dosis gezonde vetten en micronutriënten binnenkrijgt. Het is tegelijkertijd glutenvrij, dus ook mensen met coeliakie kunnen ervan genieten. Wil je een meer dieetvriendelijke versie maken, vervang dan een deel van de noten door haver, en gebruik xylitol of stevia in plaats van honing.

Ik raad je aan om vetarme Griekse yoghurt te gebruiken voor de vulling. Hierdoor wordt de smaak onweerstaanbaar romig en voeg je tegelijkertijd een flinke dosis eiwitten toe aan het recept. Door het gebruik van de Griekse yoghurt blijft bovendien het vetgehalte en het aantal calorieën laag. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van yoghurt met een zachte kwark.

Je moet deze gezonde frambozenkwarktaart in een potje echt eens proberen. Laat me weten wat je ervan vond!

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 100 gram pecannoten / walnoten (Ik raad deze aan)
  • 1 eetlepel (tbsp) honing
  • 1/2 theelepel (tsp) kaneel (Ik raad deze aan)
  • 600 gram gewone, vetarme Griekse yoghurt (of zachte kwark)
  • 4 eetlepels (tbsp) honing of xylitol
  • 1 theelepel (tsp) vanille-extract
  • 2 cups (250 gram) frambozen

Instructies

  1. Blend in een keukenmachine de noten, honing en de kaneel.
  2. Verdeel het kruimelige beslag over 4 potjes of kommetjes.
  3. In een kom mix je yoghurt (of zachte kwark) met 84 gram honing en vanille-extract. Voor een meer delicate smaak adviseer ik je om de vulling eerst even te kloppen.
  4. Verdeel de vulling over het deeg in de potjes.
  5. Meng in een kleine pan de frambozen met 30 ml water en kook totdat ze zacht zijn.
  6. Laat de frambozen even afkoelen en leg ze vervolgens op de kwarktaartjes.
  7. De kwarktaartjes kunnen meteen worden opgediend, of je kunt ze een paar uur in de koelkast laten staan om op te stijven.
Bereidingstijd15 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde /
Calorieën339 Kcal
Koolhydraten35 g
Vezel7 g
Eiwit18 g
Vet15 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen