Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde geraspte kwarktaart

Gezonde geraspte kwarktaart

Als je op zoek bent naar een recept voor een gezonde taart met kwark en cacaodeeg, probeer dan zeker deze perfecte gezonde geraspte kwarktaart. Je zult versteld staan van zijn unieke smaak, hoge eiwitgehalte, maar ook van de eenvoud van de bereiding.

Deze gezonde geraspte kwarktaart heeft een perfecte consistentie, maar is tegelijkertijd zacht en sappig. De basisingrediënten die we voor het recept gebruiken zijn kwark, speltmeel, eieren, eiwitpoeder en cacaopoeder. Dankzij het eiwitpoeder en de kwark heeft de taart een hoog eiwitgehalte.

Ik raad je aan om xylitol te gebruiken voor het zoeten van de cake, maar als je wilt, kun je de xylitol ook vervangen door gewone rietsuiker of een beetje exotische kokossuiker. Het eiwitpoeder kan worden vervangen door 40 gr. chocoladepuddingpoeder, desgewenst gezoet met 2 eetlepels zoetstof. Het vanille-eiwit kun je vervangen door vanillepuddingpoeder.

Met dit kwarkdessert maak je je hele gezin of je gasten blij. Serveer op een bord en garneer met verse aardbeien of munt. Niemand die het zal kunnen weerstaan.

Het recept is supereenvoudig en je zult verrukt zijn over het eindresultaat! De vermelde ingrediënten zijn goed voor 6 grote stukken.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • eigeel van 2 eieren
  • 80 gr. kokosolie/boter (Ik raad deze aan)
  • 40 gr. xylitol (of riet-/kokossuiker)
  • 180 gr. volkoren speltmeel
  • 2 tbsp Nederlandse chocoladepoeder
  • 1/2 tsp bakpoeder
  • 1 schepje chocoladepuddingpoeder (30 gr.)
  • 2-3 tbsp water
  • Kwarkvulling:
  • eigeel van 1 ei
  • eiwit van 3 eieren
  • 250 gr. zachte kwark (of roomkaas)
  • 250 gr. kwark met klontjes (of roomkaas)
  • 1 schepje (30 gr.) vanille-eiwitpoeder
  • 1/2 tsp vanille-extract
  • 1 tsp citroensap (optioneel)
  • 4 tbsp xylitol/stevia (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Bereid het deeg door eidooiers, kokosolie of boter op kamertemperatuur (ik doe van beide de helft, dus 40 gr. + 40 gr.), goed gemengde xylitol, speltbloem, eiwitpoeder, bakpoeder en cacaopoeder in een kom en meng de ingrediënten samen tot een deeg.
  2. Voeg zo nodig water toe tot het deeg vast is geworden en niet meer plakt.
  3. Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Verdeel het vervolgens in twee delen.
  5. Rasp het eerste deel van het deeg grof met een rasp.
  6. Leg het op de bodem van een met bakpapier beklede vorm (ongeveer 25x18 cm).
  7. Besmeer het onderste deel van het deeg met vulling. De vulling maak je door de kwark met een handmixer te mengen met eigeel, eiwitpoeder, vanille-aroma, citroensap en zoetstof. Meng er vervolgens opgeklopt eiwit doorheen.
  8. Rasp het tweede deel van het deeg gelijkmatig over de kwarkvulling en bak de taart ongeveer 30 minuten op 180 graden.
Bereidingstijd70 minuten
Levert6 plakken
Voedingswaarde /
Calorieën373 Kcal
Koolhydraten24 g
Vezel4 g
Eiwit23 g
Vet18 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

EiwitrijkGezonde DessertsEierenEiwitrijke Dessertrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen