Fit Tovenares
Volg mij
Op Gang
Op voorkeur
Allergenen
Op Ingrediënt
Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Kokos-Banaantaart (Suikervrij en Glutenvrij)

Gezonde Kokos-Banaantaart (Suikervrij en Glutenvrij)

Ik houd ontzettend van deze gezonde kokos-banaantaart, vooral omdat het volledig suikervrij en glutenvrij is, je weinig ingrediënten nodig hebt en eenvoudig te bereiden is. Je zou haast niet geloven dat zo'n smakelijke en gezonde cake met slechts een paar ingrediënten kan worden gemaakt.

Je hebt alleen bananen, eieren, kokos en yoghurt in de juiste verhouding nodig om deze traktatie te maken. Dankzij de bananen en kokos is deze taart subtiel zoet van smaak en heeft het een fijne textuur. Als je dit recept gebruikt voor zoetekauwen, kun je 1-2 eetlepels honing toevoegen, maar als je gewend bent aan gezonde taarten zal dit in jouw geval waarschijnlijk niet nodig zijn.

Dit is niet alleen een gezond dessert, maar ook een gezonde snack of zelfs ontbijt. Je kan dit deeg als een glutenvrije basis gebruiken voor allerlei soorten cakes en taarten. Deze bloemvrije taart is niet droog, stevig, rijk aan kalium en magnesium en stilt de honger! 1 portie bevat slechts 140kcal en daarnaast 6g eiwit. Serveer deze gezonde kokos-banaantaart op zichzelf of besmeer een stuk met een lekkere notenboter of jam.

Waarom gebruik ik kokos in mijn gezonde recepten?

Naast ijzer en magnesium (wat niet veel voorkomt in voedsel), bevat kokos ook andere mineralen die belangrijk zijn voor de spieren en botten (bijv. calcium en fosfor). Het eten van kokos gaat botontkalking, osteoporose en spierpijn tegen die wordt veroorzaakt door overbelasting (vooral rugpijn). Kokos bevordert ook een gezond immuunsysteem en spijsvertering, verlaagt het ongezonde cholesterol en normaliseert de bloedsuikerspiegel. Als je regelmatig kokos eet zal dit je algehele gezondheid verbeteren en biedt het je bescherming tegen allerlei ziektes.

Ingrediënten

  • 3 grote banane
  • 4 eieren
  • 5 el geraspte kokos
  • 120 gr naturel yoghurt
  • amandelen, geraspte kokos (om te bestrooien) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Blend de bananen, eieren, geraspte kokos en yoghurt in een blender tot je een glad deeg hebt zonder klontjes.
  2. Giet het deeg in een bakvorm bekleed met bakpapier (met een diameter van ongeveer 23 cm).
  3. Je kunt het deeg bestrooien met fijngehakte amandelen en kokos.
  4. Bak 30 minuten op 220 graden tot het een goudbruine kleur heeft.
Bereidingstijd35 minuten
Levert6 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën140 Kcal
Koolhydraten16 g
Vezel2 g
Eiwit6 g
Vet7 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen