Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Raffaello Kokosballetjes

Gezonde Raffaello Kokosballetjes

Heerlijke en gezonde Raffaello kokosballetjes zonder bloem of ingedikte melk en met minder suiker en vet. Geschikt als gezonde kersttraktatie. Als je ook van gezonde kokosrecepten houdt, moet je dit recept echt proberen - het is één van mijn favorieten.

Deze balletjes zijn geliefd bij velen, en als je ze probeert weet je direct waarom. Enkele mensen hebben mij gevraagd of ze het melkpoeder weg kunnen laten uit het recept. Ik raad dit niet aan, omdat het een speciale smaak toevoegt aan de kokosballetjes. Vervang de rietsuiker eventueel door xylitol om het aantal koolhydraten en calorieën in dit recept te verminderen. Dankzij het vetgehalte in deze kokosballetjes zal je snel vol zitten en er niet te veel van eten.

De bereiding is super eenvoudig en snel, mix gewoon alle ingrediënten samen, kneed met de hand, vorm de balletjes en bedek met geraspte kokos. Je kan ervoor kiezen om een hazelnoot of amandel in ieder balletje te verstoppen. Deze gezonde Raffaello kokosballetjes met haver blijven 3 tot 4 weken goed in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kan ze dus eenvoudig voorbereiden voor de kerst, en ze het hele feestseizoen op voorraad hebben (tenzij je ze natuurlijk samen met je familie al voor kerst opeet).

Gebruik geen geharde plantaardige olie of margarine, het gebruik van deze kunstmatige 'voedingsmiddelen' is sterk verwant aan hart- en vaatziekten. Bereid deze balletjes en andere kerstdesserts liever met gewone boter.

Ingrediënten

  • 135 gr havermout (Ik raad deze aan)
  • 180 gr geraspte kokos + 30 gr voor de buitenkant
  • 110 gr gesmolten boter
  • 150 gr rietsuiker
  • 200 gr gedroogde melkpoeder
  • 60 tot 120 ml water (hoe minder hoe beter)
  • 1 vanillestokje of 1 el vanille extract
  • hazelnoten (optioneel)

Instructies

  1. Maal de havermout of blend in een blender totdat je meel hebt.
  2. Mix in een kom de gemalen havermout, geraspte kokos, melkpoeder, rietsuiker, vanillezaadjes (of extract), gesmolten boter en 60 ml water.
  3. Kneed het deeg met de hand. Als het te droog is, voeg nog wat water toe.
  4. Als je teveel water toevoegt en het deeg te glibberig wordt, leg het dan 15 minuten in de koelkast.
  5. Als het deeg klaar is, vorm het dan in balletjes en rol ze door de geraspte kokos.
  6. Je kunt een hazelnoot in elk balletje stoppen.
  7. Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.
Bereidingstijd25 minuten
Levert40 balletjes
Voedingswaarde/ 1 balletje
Calorieën78 Kcal
Koolhydraten7 g
Vezel1 g
Eiwit2 g
Vet5 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

SnacksFeestdagen en KerstKokosnootGezonde Dessertrecepten met KokosEivrije Feest- en Kerstrecepten
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen