Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Zelfgemaakte Marshmallows

Gezonde Zelfgemaakte Marshmallows

Misschien ben je niet de grootste marshmallowfan, maar als je kinderen (of grote kinderen ☺) in je familie hebt die van marshmallows houden, probeer dan eens deze zelfgemaakte, gezondere versie zonder geraffineerde suikers en toevoegingen. De bereiding is ontzettend makkelijk en ze smaken zelfs beter dan de marshmallows uit de winkel.

Ik ben zelf geen grote fan van marshmallows, maar ik vond deze zelfgemaakte marshmallows erg lekker en ik ga ze zeker vaker maken. Je hebt slechts 3 basisingrediënten nodig, namelijk honing, water en gelatine. Verder heb je wat vanille-extract en een snufje zout nodig. Indien gewenst, kun je deze gezonde marshmallows bestrooien met wat geraspte kokos. Gebruik voor dit recept 100% natuurlijke gelatine zonder toevoegingen, inclusief suiker.

Gelatine zorgt voor gezonde gewrichten en kraakbeen en bevordert de ontwikkeling van de botten, tanden, pezen en spieren. Dankzij het collageen heeft het een positief effect op huid en haar. Gelatine bevordert ook de gewrichtsmobiliteit, voorkomt het verlies van gewrichtskraakbeen en is nodig tijdens de pubertijd.

Dus als je zin hebt in een klein, zoet en tegelijkertijd caloriearm dessert, probeer dan dit recept voor gezonde zelfgemaakte marshmallows, je zal versteld staan van de gemakkelijke bereiding.

Ingrediënten

  • 3 el 100% gelatinepoeder
  • 240 ml koud water
  • 175 tot 270 gr honing
  • snufje zeezout
  • 1 tl vanille extract
  • kokos om te bestrooien (optioneel)

Instructies

  1. Giet de helft van het water in een kom, strooi de gelatine erover en zet aan de kant.
  2. Mix in een kleine pan de honing, het overige water en een snufje zeezout.
  3. Kook dit mengsel op halfhoog vuur en roer regelmatig.
  4. Breng aan de kook en laat nog eens 5 minuten doorkoken.
  5. Roer dit hete mengsel voorzichtig in het water met de gelatine, voeg de vanille extract toe en mix met een staafmixer tot het een wit plakkerig mengsel is - ongeveer 7 tot 12 minuten.
  6. Giet het marshmallow mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier. Kies het formaat aan de hand van de gewenste hoogte van de marshmallows - hoe smaller en dieper de vorm, hoe hoger de marshmallows.
  7. Indien gewenst kun je het mengsel bestrooien met geraspte kokos.
  8. Zet in de koelkast en laat minimaal 5 uur staan. Snij dan de marshmallows in stukjes.
  9. Bewaar de marshmallows in de koelkast.
Bereidingstijd20 minuten
Levert16 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën35 Kcal
Koolhydraten9 g
Vezel0 g
Eiwit1 g
Vet0 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen