Fit Tovenares
Volg mij
Groene 'Vitamine C' Smoothie

Groene 'Vitamine C' Smoothie

Groene smoothies zijn geliefd bij veel mensen, maar toch geen populaire drank bij iedereen. Ik weet niet waarom het zo is, maar ik heb het idee dat zij nog niet het geluk hebben gehad om kennis te maken met de heerlijke combinatie van ingrediënten, of misschien vanwege de textuur.

Want als je de charme van smoothies eenmaal hebt ontdekt en ziet welke smakencombinaties er mogelijk zijn, weet ik zeker dat je er verliefd op zult worden. Deze groene 'vitamine C' smoothie is het perfecte bewijs dat gezonde groenten en fruit kunnen worden gecombineerd tot een smakelijke smoothie. Zo krijg je een hoge dosis vitaminen en mineralen binnen zonder dat je kilo's rauwe groente of fruit moet eten.

Deze groene 'vitamine C' smoothie is verfrissend en zoetzuur van smaak, perfect geschikt voor elk moment van het jaar. Ik geniet graag van deze smoothie als ontbijt of als een verfrissende en voedende drank tussen de maaltijden door, die me ook goed opvult.

Wie dol is op de smaak van grapefruit en gember, zal deze gezonde smoothie zeker waarderen. Bovendien bevat één portie van deze smoothie meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C! Daarom is het perfect als je ziek bent of als je een vitamineboost nodig hebt. Ik voeg ijs toe voor een betere textuur, maar als je het niet wilt gebruiken, kan je het vervangen door water of zelfs bevroren ananas. Om de voedingswaarde van deze smoothie te verhogen, kun je ook chiazaden, gemalen lijnzaad of andere zaden toevoegen.

Bereid deze heerlijke vitaminebom in de vorm van een smoothie en begin de dag op een gezonde manier.

Ingrediënten

  • 1 grapefruit
  • 4 cm verse gember
  • 100 gr ananas
  • 1 appel
  • 50 gr komkommer
  • handje sla
  • 120 tot 240 gr ijs (blokjes/schaafsel)
  • 60 ml water

Instructies

  1. Doe het gewassen en geschilde fruit met de overige ingrediënten in de blender en blend tot het zo glad mogelijk is.
  2. Serveer meteen.
Bereidingstijd10 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën105 Kcal
Koolhydraten22 g
Vezel5 g
Eiwit1 g
Vet0 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen