Fit Tovenares
Volg mij
Op Gang
Op voorkeur
Allergenen
Op Ingrediënt
Fit Tovenares
Volg mij
Quinoapap met koffie en cacao

Quinoapap met koffie en cacao

Heb je ooit een ontbijtpap gemaakt met koffie? Geloof me, dat is een geweldige manier om de ochtend actief te beginnen. Als je deze pap ook nog combineert met cacao, dan wordt hij helemaal onweerstaanbaar. Deze gezonde quinoapap met koffie en cacao is een zeer voedzaam en uitzonderlijk smaakvol ontbijt met quinoa, chiazaadjes en cacao. Bovendien staat hij al binnen een paar tellen op tafel.

Quinoa is van nature glutenvrij en makkelijk verteerbaar. Het bevat veel eiwitten en vezels, en heeft een gebalanceerde verhouding aminozuren. Het heeft een heerlijke en tegelijkertijd interessante smaak. Als je quinoa nog nooit hebt geproefd, dan moet je dat zeker doen. Begin eens met dit gezonde ontbijtrecept. Het is een perfecte bron van vitaminen en mineralen en kan worden gebruikt in zowel hartige als zoete recepten. Het heeft een ietwat nootachtige smaak en moet worden gewassen voordat je het kookt. Voor dit recept kun je koemelk gebruiken, of een plantaardige melksoort voor een veganistische versie. Als je geen chiazaadjes wilt gebruiken, halveer dan de hoeveelheid melk.

Quinoapap is net zo makkelijk te bereiden als havermoutpap, dus iedereen kan dit smaakvolle en ongebruikelijke ontbijt maken. Het smaakt heerlijk als je hem warm eet, maar ook koud is hij lekker. Ik vind hem zelf het lekkerst met wat kersen, jammie!

Je zult deze gezonde quinoapap met koffie en cacao zeker lekker vinden. Bovendien is hij al in minder dan 15 minuten klaar. Verwen jezelf eens met dit gezonde en voedzame ontbijt met een unieke smaak.

Ingrediënten

  • 85 gram rauwe quinoa
  • 475 ml melk (alle soorten)
  • 40 gram dadels / 65 gram honing
  • 2,5 gram gemalen koffie of instantkoffie
  • 15 gram cacao/johannesbrood (Ik raad deze aan)
  • 30 gram chiazaadjes (Ik raad deze aan)
  • yoghurt en fruit (als decoratie)

Instructies

  1. Meng in een kleine pan de droge quinoa, cacao of johannesbrood, chiazaadjes en gemalen koffie.
  2. Giet er de melk, kleingesneden dadels en honing bij.
  3. Breng het geheel aan de kook boven middelhoog vuur, onder regelmatig roeren, totdat de quinoa en de chiazaadjes bijna al het vocht hebben opgenomen.
  4. Uiteindelijk moet de pap een puddingachtige consistentie krijgen.
  5. Verdeel de quinoapap over een paar kommen of kopjes, giet er wat yoghurt of kwark overheen, en leg er wat fruit bovenop. Serveer warm of koud.
Bereidingstijd15 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën347 Kcal
Koolhydraten53 g
Vezel10 g
Eiwit18 g
Vet6 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen