Fit Tovenares
Volg mij
Tropische smoothie voor een goede weerstand

Tropische smoothie voor een goede weerstand

Het drinken van een smoothie is de perfecte manier om je lichaam een flinke dosis vitamines, mineralen en vezels te geven. Hiermee verhoog je je weerstand, vooral tijdens de natte en koude periodes van het jaar. Ook al associëren we smoothies vooral met warme zomers, ze zijn bij uitstek goed voor het onderhouden van een goede gezondheid en vitaliteit tijdens de herfst en de lente. Probeer bijvoorbeeld eens deze smaakvolle, tropische smoothie voor een goede weerstand.

Er zijn veel verschillende smoothierecepten. Je kunt er werkelijk alles aan toevoegen - gebruik gewoon je fantasie. Probeer ook eens deze combinatie van sinaasappels, mango, banaan en spinazie. De tropische fruitsoorten worden aangevuld met de karakteristieke smaak van gember. Gember heeft allerlei goede gezondheidseigenschappen: naast het feit dat het de spijsvertering stimuleert, verlaagt het ook het bloedsuiker, heeft het ontstekingsremmende effecten, levert het een flinke dosis antioxidanten en verlicht het menstruatiepijn.

Ik ben ervan overtuigd dat je zult genieten van deze perfecte combinatie van fruit en groentes ;)

Als je deze gezonde, tropische smoothie voor een goede weerstand wilt verrijken met extra eiwitten, meng er dan in plaats van water een beetje yoghurt (het liefst Griekse yoghurt) doorheen. Hierdoor wordt je smoothie ook meteen wat romiger. 1 portie van deze smoothie bevat:

Vitamine A: 116% ADH Vitamine C: 200% ADH Foliumzuur: 40% ADH Mangaan, Vitamine B6: 30% ADH Koper: 15% ADH Riboflavine: 15% ADH Thiamine: 15% ADH Vitamine E: 13% ADH Ijzer, Calcium: 10% ADH Fosfor, Niacine: 6% ADH

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 banaan
  • 1 mango
  • een stukje gember van 2 cm
  • 240 ml water (of yoghurt)
  • 100 gram verse babyspinazie

Instructies

  1. Was het fruit en snij het vervolgens in kleinere stukjes.
  2. Was de spinazie grondig onder stromend water.
  3. Meng alle ingrediënten, samen met water of yoghurt, in een blender , totdat het een gladde textuur heeft.
  4. De smoothie smaakt het lekkerst als je hem direct opdrinkt.
Bereidingstijd10 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde /
Calorieën240 Kcal
Koolhydraten51 g
Vezel9 g
Eiwit4 g
Vet1 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen