Fit Tovenares
Volg mij
Verfrissende & Gezonde Bevroren Fruittaart

Verfrissende & Gezonde Bevroren Fruittaart

Als je ooit taart als ontbijt wilde eten, grijp dan nu je kans. Deze verfrissende en gezonde fruittaart bevat geen bloem, toegevoegde suiker of onnodige schadelijke stoffen. Deze taart bevat enkel ingrediënten die goed zijn voor je gezondheid. En smaakt echt onweerstaanbaar, minstens zo lekker als het eruit ziet.

De onderste laag van deze gezonde taart is gemaakt van gemengd fruit en een lepel kokosolie. De tweede laag wordt bereid door voedzame ingrediënten zoals cashewnoten, amandelen, dadels en kokos te mengen. Om de vulling smeuïger te maken, wordt er kokosmelk en een beetje kwark toegevoegd. De samenstelling doet enigszins aan rauwe taarten denken (met uitzondering van de kwark), maar omdat de taart bevroren is, is het niet nodig om veel noten en olie te gebruiken. Zo behoudt deze taart een laag vet- en caloriegehalte. Een van de 12 porties bevat slechts 185kcal, 13g vet en 14g koolhydraten, niet slecht voor zo'n heerlijke taart.

Daarnaast kun je, als je het eiwitgehalte wilt verhogen, ook een schepje eiwitpoeder toevoegen aan de fruitlaag, bij voorkeur met vanille- of fruitsmaak.

Aangezien deze gezonde taart bevroren is, eet je hem wat langzamer dan andere desserts of gebakjes, wat ik eerder een voordeel vind :) Je moet dit recept echt eens uitproberen, het is vooral geweldig voor warme zomerdagen.

Ingrediënten

 • Gekleurde laag:
 • 320 gr bevroren fruit (aardbeien/blauwe bessen/bramen/frambozen)
 • 3 rijpe bananen
 • 1 el kokosolie (Ik raad deze aan)
 • Bovenste laag:
 • 150 gr cashewnoten (Ik raad deze aan)
 • 70 gr amandelen (Ik raad deze aan)
 • 1 banaan
 • 90 gr dadels/rozijnen/gedroogde pruimen
 • 5 el stevige kokosmelk (het stevige gedeelte bovenop dat zich vormt nadat je kokosmelk een nacht in de koelkast bewaart)
 • 5 el zachte kwark/Griekse yoghurt
 • 45 gr geraspte kokos (Ik raad deze aan)
 • water, indien nodig (zo min mogelijk)

Instructies

 1. Laat de cashews en amandelen (als je dadels gebruikt, dan deze ook) een nacht weken in water.
 2. Blend alle ingrediënten voor de gekleurde laag in een blender tot een gladde substantie en giet dit fruitmengsel in een bakvorm.
 3. Zet 30 minuten tot een uur in de vriezer.
 4. Bereid in de tussentijd de bovenste laag.
 5. Mix alle ingrediënten voor deze laag in een blender tot een gladde substantie.
 6. Dit mengsel zal moeilijker zijn om te blenden, dus je kunt wat water toevoegen - maar hoe minder, hoe beter.
 7. Als de bovenkant van de gekleurde laag hard is, kun je de vorm uit de vriezer halen, beleggen met fruit en de bovenste laag erover heen gieten.
 8. Zet de taart een nacht in de vriezer.
 9. Zet 1 uur voor consumptie in de koelkast, zodat de taart wat zachter wordt.
 10. Je kunt de het maximaal een halve dag in de koelkast bewaren, anders begint de taart te smelten.
 11. Je kunt, voor het serveren, de taart versieren met aardbeien, gesmolten pure chocola erover gieten en bestrooien met geraspte kokos.
Bereidingstijd20 minuten
Levert12 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën185 Kcal
Koolhydraten14 g
Vezel3 g
Eiwit5 g
Vet13 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen