Fit Tovenares
Volg mij
Eenvoudige, dubbelgeklapte eierpizza

Eenvoudige, dubbelgeklapte eierpizza

Dubbelgevouwen eierpizza is een eenvoudig, gezond recept dat perfect is voor diner of lunch. Als je inspiratie nodig hebt voor nieuwe eierrecepten, probeer deze dan eens. Ik weet zeker dat je het lekker zult vinden.

De originele dubbelgevouwen pizza, ofwel Calzone, komt uit Napels, Italië. Het is eigenlijk een gevuld en gebakken pizzadeeg. Je kunt het met vrijwel elk ingrediënt vullen, maar de meest gebruikte ingrediënten zijn die, die je normaal ook op een pizza doet. Ik heb mijn favoriete combinatie gebruikt voor dit recept, maar je kunt naar eigen smaak en fantasie met de vulling spelen. Spinazie, verse mozzarella, tomaten, kip of ander vlees, tonijn, groenten, eieren of bijvoorbeeld ricotta passen er ook perfect bij.

Ik heb het recept voor de dubbelgevouwen pizza echter iets aangepast en er een dieetvriendelijke versie zonder gist van gemaakt. De hoofdingrediënten van het deegrecept zijn eieren en volkoren speltmeel. Je kunt je dus voorstellen dat het deeg niet hetzelfde smaakt als dat van de klassieke Calzone, maar deze dubbelgevouwen eierpizza smaakt wel degelijk heerlijk. Wees echter voorbereid op de smaak van ei! :)

Deze dubbelgevouwen pizza van ei heeft een heerlijk knapperige korst en binnenin wacht je een verrassing in de vorm van een onweerstaanbare combinatie aan ingrediënten. Met het recept maak je 1 grote, vullende portie. De helft van zo'n pizza zal voor de meeste mensen waarschijnlijk wel voldoende zijn als avondeten.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 60 gr. volkoren speltmeel (of boekweit)
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1/2 tsp zout
  • 1/4 tsp oregano
  • voor de vulling:
  • 30 gr. tomatenpuree
  • 1 tbsp water
  • 70 gr. ham van hoogwaardige kwaliteit
  • 50 gr. champignons
  • 30 gr. geraspte mozzarella
  • 30 gr. suikermaïs

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten voor het eierpizzadeeg door elkaar.
  2. Giet het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm (ongeveer 26 cm in diameter).
  3. Bak het deeg 20 minuten op 190 graden. Haal het halverwege het bakken even uit de oven en maak er snel een paar gaatjes in met een vork.
  4. Haal de pizabodem na 20 minuten uit de oven.
  5. Verdeel tomatenpuree over de pizzabodem.
  6. Leg op één helft fijngehakte champignons, ham, maïs en kaas.
  7. Vouw de pizza nu dubbel en laat nog eens 10 minuten bakken op 190 graden.
Bereidingstijd45 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën626 Kcal
Koolhydraten51 g
Vezel10 g
Eiwit50 g
Vet23 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

SuikervrijVezelrijkDiner en LunchNotenvrijGroenteEiwitrijke EierreceptenDiner- en Lunchrecepten met Groente
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen