Fit Tovenares
Volg mij
Gebakken Watermeloen met Mozzarella en Noten

Gebakken Watermeloen met Mozzarella en Noten

Gebakken watermeloen met mozzarella en noten - een combinatie die je misschien niet verwacht, maar ik verzeker je dat het een zeer smakelijke maaltijd of snack is die het proberen waard is. De bereiding is zeer eenvoudig en het resultaat is de moeite waard, dus laten we aan de slag gaan.

Tijdens het bakken neutraliseert de smaak van de watermeloen, dus de combinatie van watermeloen, gesmolten mozzarella en gebakken noten is ongelooflijk lekker. Dit gerecht is geschikt als ontbijt of ochtendsnack, maar ook als voorgerecht of dessert. Je gasten zullen deze onverwachte combinatie geweldig vinden - en het is ontzettend makkelijk te maken.

Ik raad je aan om de watermeloen op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen, want tijdens het bakken loopt er veel water met suiker uit, waardoor je bakplaat zou gaan plakken. Als je buiten een barbecue hebt staan, kun je de gezonde traktatie ook op de grill bereiden.

Dit is een maaltijd voor iedereen die op een andere manier dan fruitsalade wil genieten van een van de meest populaire zomerse vruchten en kennis wil maken met een nieuwe, misschien wat ongebruikelijke combinatie van smaken. Ik gebruik het liefst een combinatie van geraspte of verse mozzarella en cashewnoten of pijnboompitten. Laat je zeker niet intimideren door deze zout-zoete smakencombinatie, ik weet zeker dat je het lekker gaat vinden :)

Als je deze gebakken watermeloen probeert, laat me dan weten hoe lekker je het vond.

Ingrediënten

  • 400 gr watermeloen
  • 40 gr mozzarella
  • 40 gr noten (pijnboompitten/cashewnoten/pistachenoten/geraspte kokos) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snij de watermeloen in driehoekjes en leg op een bakplaat.
  3. Leg een plakje mozzarella op elk driehoekje en bestrooi met gehakte nootjes.
  4. Bak 8 tot 10 minuten of tot de mozzarella in ieder geval gedeeltelijk gesmolten is.
  5. Haal uit de oven, kruid met wat zwarte peper indien nodig, en laat even afkoelen.
Bereidingstijd15 minuten
Levert10 plakken
Voedingswaarde/ 1 plak
Calorieën45 Kcal
Koolhydraten4 g
Vezel1 g
Eiwit2 g
Vet3 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen