Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde BBQ-kipfilets met speltpannenkoeken

Gezonde BBQ-kipfilets met speltpannenkoeken

Gezonde BBQ-kipfilets met speltpannenkoeken - gezonde lunch of avondmaal met kip waar je hele gezin van zal smullen. Trakteer jezelf op de smaak van barbecuevlees, boordevol eiwitten, in een smaakvolle saus met een pannenkoek gemaakt van speltbloem. Als je van tortilla's of gevulde pannenkoeken houdt, dan moet je dit gezonde recept echt eens proberen.

Deze zelfgemaakte speltpannenkoeken bevatten geen eieren, melk of gist. Speltbloem is rijk aan vezels en eiwitten. Bovendien zijn deze lichte pannenkoeken klaar in een paar minuutjes en heb je geen olie nodig om ze te bakken. Je kunt ze vullen met wat je maar wilt; rol ze op en neem ze mee als lunch naar je werk of voor onderweg. Het voordeel van deze pannenkoeken is dat ze zowel koud als warm overheerlijk smaken.

De BBQ-kipfilets zijn erg eenvoudig te bereiden - kippenvlees is een van het makkelijkst te bakken vleessoorten. Om de barbecuesmaak te krijgen, gebruikt je bij dit recept tomatenpuree, Worcestershire saus, mosterd en honing. Het vlees neemt alle smaken op en wordt prachtig mals. Je zult je vingers ervan aflikken! De kip smaakt heerlijk met wat sla en de speltpannenkoeken. Ik ben ervan overtuigd dat je het vlees zo lekker gaat vinden dat je het in meerdere variaties wilt gaan bereiden. Je kunt de kip ook serveren met rijst of groentefriet (maak in dat geval de saus wat dunner, zodat je die over het bijgerecht kunt gieten).

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 3 eetlepels (tbsp) Worcestershire saus
  • 2 eetlepels (tbsp) azijn
  • 1 eetlepel (tbsp) mosterd
  • 1 eetlepel (tbsp) honing
  • 1 eetlepel (tbsp) olie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • paprikapoeder
  • Voor de garnering:
  • 100 gram geraspte kaas
  • sla
  • Voor de pannenkoeken:
  • 1/2 cup speltbloem
  • 1/25 cup warm water
  • 2 eetlepels (tbsp) olijfolie
  • 1 theelepel (tsp) zeezout

Instructies

  1. Verhit een eetlepel olie in een pan, voeg er de gesnipperde ui bij en fruit die lichtjes. Doe er de in stukken gesneden kipfilets bij, roer alles goed door. Voeg er vervolgens de tomatenpuree, kruiden en zout naar smaak bij en overgiet alles met water tot net boven de kip. Kook het vlees in onafgedekte pan gedurende 20 minuten. Voeg de Worcestershire saus, honing, azijn en de mosterd toe. Breng aan de kook onder regelmatig roeren, totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt en het vlees uit elkaar begint te vallen. Meng in een kom de speltbloem met warm water, zeezout en olijfolie. Maak balletjes van het deeg en rol ze uit tot pannenkoeken. Als het deeg te plakkerig is, dan leg je de pannenkoeken tussen twee stukjes bakpapier en rol je ze op die manier uit. Bak elke pannenkoek in een droge pan, gedurende 1 minuut aan elke kant. Met de hoeveelheden uit de ingrediëntenlijst kun je 4 grote pannenkoeken maken. Vul de gebakken pannenkoeken met sla en kip en bestrooi met kaas. Serveer warm.
Bereidingstijd50 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën495 Kcal
Koolhydraten40 g
Vezel7 g
Eiwit36 g
Vet17 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen