Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde champignon-paprikapuree met boekweitgnocchi

Gezonde champignon-paprikapuree met boekweitgnocchi

Als je van champignons houdt, dan is dit recept voor gezonde champignon-paprikapuree met boekweitgnocchi voor jou gemaakt. Geniet van dit vleesloze gerecht met een flinke dosis eiwitten, mineralen en vezels. Je zult ervan smullen :).

Dankzij de champignons en het voedzame boekweitmeel is dit gerecht een geweldige bron van bijna het hele scala aan micronutriënten. Eén portie van deze maaltijd levert bijna 100% van de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine D, koper, riboflavine, magnesium en niacine. Verder bevat het een grote hoeveelheid aan foliumzuur, fosfor, ijzer, selenium, vitamine B6 en thiamine. Bovendien is deze champignon-paprikapuree eenvoudig te bereiden.

Ik raad je aan om de gezonde champignon-paprikapuree te serveren met boekweitgnocchi. Je kunt de boekweit echter ook vervangen door pasta als je geen tijd hebt om zelf gnocchi te maken.

Tip: je kunt de champignon-paprikapuree indikken met een mengsel van melk, room en een beetje bloem of zetmeel. Je kunt ook kiezen voor plantaardige room en melk. Als je geen saus bij de maaltijd wilt, dan hoeft de paprikapuree niet te worden ingedikt. Dit bespaart je extra calorieën en vet - de keuze is dus aan jou. In dit recept heb ik een mix van champignons en oesterzwammen gebruikt. Als je andere verse paddenstoelen in huis hebt, kun je die ook gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg champignons (gewone of oesterzwammen) - het mag een mix zijn van champignons
  • 200 ml soja-kookroom (of normale kookroom)
  • 200 ml melk
  • 2 tbsp bloem of zetmeel
  • 2 tbsp boter
  • 1 ui
  • 3 tbsp paprike (zoet)
  • 1 tsp zout
  • 1/2 tsp gemalen zwarte peper
  • 1/4 tsp gemalen komijn
  • Voor de boekweitgnocchi:
  • 350 gr. boekweitmeel
  • 1/2 tsp zout
  • 280 - 300 ml water

Instructies

  1. Fruit in een grote pan de fijngesnipperde ui in verwarmde boter.
  2. Voeg in plakjes gesneden champignons toe en bak ze even mee met de ui.
  3. Haal de pan van het vuur, voeg alle kruiden en het zout toe aan de champignons, roer goed door en zet weer op het vuur.
  4. Stoof de champignons afgedekt gedurende 10 minuten.
  5. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de boekweitgnocchi door elkaar. Als het deeg te dik is, voeg dan wat meer water toe. Is het te dun, dan kun je er wat meer bloem bij doen.
  6. Doe het gnocchi-deeg in het kokende water met behulp van een zeef en kook de gnocchi op laag vuur tot ze boven komen drijven - ongeveer 8 minuten.
  7. Giet de gnocchi af en spoel ze af met een beetje koud water.
  8. Meng in een kleine kom of fles de room, melk en 2 eetlepels bloem of zetmeel.
  9. Meng het roommengsel door de champignons. Kook onder af en toe roeren nog 10 minuten.
  10. Serveer de gekookte gnocchi met de champignonsaus.
Bereidingstijd40 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën544 Kcal
Koolhydraten75 g
Vezel15 g
Eiwit26 g
Vet16 g
Lucia Wagner
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen