Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Cruesli-bolletjes (vanille/cacao)

Gezonde Cruesli-bolletjes (vanille/cacao)

Ik houd van ontbijtgranen en granola als ontbijt en bereid graag allerlei verschillende versies, ik krijg er nooit genoeg van. Deze gezonde cruesli-bolletjes zijn heerlijk samen met kokosmelk of amandelmelk. Ik eet ze 's ochtends zonder enig schuldgevoel, want ze zijn gezond en dieetvriendelijk!

Laat ontbijtgranen vol suiker, witte bloem en conserveringsmiddelen uit de supermarkt staan en probeer deze heerlijke eigengemaakte cruesli-bolletjes. Ze bevatten meer natuurlijke vitamines, mineralen, vezels en eiwit dan gewone ontbijtgranen, ze zijn knapperig en worden niet zo snel zacht in de melk. Daarnaast stillen ze de honger veel beter, dus het zijn geen lege calorieën. De hoofdingrediënten zijn speltbloem en amandelmeel (je kan ook gemalen amandelen gebruiken) en de bolletjes zijn gezoet met honing.

Dit recept is relatief eenvoudig om te bereiden, het lastigste onderdeel is het uitrollen, maar het is de moeite waard. Bereid gewoon tegelijkertijd een hele voorraad, je kan ze een hele week bewaren in een goed afgesloten trommel.

Als je het koolhydraatgehalte en de calorieën van deze ontbijtgranen wilt verlagen, vervang dan de helft van de honing door stevia. Als je glutenvrije cruesli-bolletjes wilt bereiden, gebruik dan een mengsel van amandelmeel, kokosbloem of glutenvrij bloem.

Probeer deze smakelijke eigengemaakte ontbijtgranen in beide smaken (vanille en cacao), ik weet zeker dat zowel volwassenen als kinderen versteld zullen staan.

Ingrediënten

  • 60 gr speltmeel (volkoren of kokosnoot)
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 tl gesmolten kokosolie (Ik raad deze aan)
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 4 el honing
  • 2 el cacao (optioneel)
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  1. Mix in een blender (of met de hand) alle ingrediënten samen.
  2. Als je cacao-cruesli wilt, voeg dan cacao toe voor het mixen.
  3. Vorm het cruesli-mengsel in kleine bolletjes en plaats ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bak de cruesli in 12 tot 15 minuten op 175 graden goudbruin. Roer halverwege de baktijd de cruesli even om zodat alles even snel gaar wordt en de cruesli niet aanbrandt.
  5. Berg de cruesli-bolletjes op in een luchtdichte bak en nuttig binnen 5 dagen.
Bereidingstijd30 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën219 Kcal
Koolhydraten28 g
Vezel4 g
Eiwit6 g
Vet9 g

Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.

VezelrijkGlutenvrijVezelrijke OntbijtreceptenEivrije Ontbijtrecepten
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen