Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Glutenvrije Kikkererwten-gnocchi (Glutenvrij)

Gezonde Glutenvrije Kikkererwten-gnocchi (Glutenvrij)

Het overkomt iedereen wel eens. Behoefte aan een traditionele Slavische maaltijd. Gnocchi. Je proeft het gebakken spek en de heerlijke geitenkaas al bijna op je tong. En dan zeg je: deze keer kan het gezonder!

Ik heb dit gezonde, glutenvrije kikkererwten-gnocchi recept voor je gemaakt, omdat ik van jullie houd en jullie graag wil verwennen met een heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden gerecht. Je hebt slechts vier ingrediënten nodig voor de gnocchi.

Kikkererwten zijn echte eiwitbommetjes en waarschijnlijk ken je ze vooral uit salades of spreads. Kikkererwten stillen de honger en bevatten veel verborgen vezels die je spijsvertering ondersteunen. Deze gezonde, glutenvrije kikkererwten-gnocchi bevat de nodige hoeveelheid ijzer dankzij dit geweldige ingredient, en is geschikt voor mensen met coeliakie.

Deze glutenvrije gnocchi heeft een lichte notensmaak. In vergelijking met normale gnocchi bevatten deze veel meer eiwit, vezels, vitaminen en mineralen, en minder koolhydraten. Je kunt ze zowel op een hartige als zoete wijze bereiden - serveer ze met geitenkaas, kwark, hüttenkäse, gemalen noten of jam. Je kan thuis eenvoudige kikkererwtenmeel bereiden met behulp van een blender, of koop het online of in een grote supermarkt.

Ingrediënten

  • 90 gr kikkererwtenmeel
  • 120 ml water
  • 1 ei
  • snufje zout

Instructies

  1. Mix het kikkererwtenmeel met water en ei.
  2. Het deeg zal niet zo compact zijn als je gewend bent, maar dat is goed.
  3. Breng het water aan de kook en kruid het met zout.
  4. Leg het deeg op een snijplank, plaats dit over het kokende water en snij kleine stukjes het water in met gebruik van een mes.
  5. Kook de gnocchi totdat ze naar boven komen drijven (ongeveer 2 tot 3 minuten).
  6. Laat de gnocchi, als deze klaar is, uitlekken en serveer warm met gewenste garnering.
Bereidingstijd8 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde /
Calorieën294 Kcal
Koolhydraten44 g
Vezel8 g
Eiwit20 g
Vet8 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen