Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Kikkererwten Blondies

Gezonde Kikkererwten Blondies

Het recept voor deze gezonde kikkererwten blondies is ideaal voor iedereen die van desserts houdt, maar de voorkeur geeft aan gezonde alternatieven. Het is ook perfect voor iedereen die zich er niet toe kan zetten om meer peulvruchten te eten. Kikkererwten zijn zeer gezond en vervangen samen met haver het meel in dit eenvoudige zoete recept. Kijk zelf maar wat een heerlijke lekkernij gebakken kan worden met kikkererwten.

Dit gezonde kikkererwtendessert bevat geen bloem, suiker of eieren. Het is gezoet met honing en is zeer eenvoudig te bereiden. Een groot deel van het vet in het recept is vervangen door appelmoes, waardoor dit dessert dieetvriendelijker is. Dankzij de haver en kikkererwten is het rijk aan vezels, vitaminen en mineralen en heeft het een fijne nootachtige smaak. Vanille-extract zorgt voor een heerlijke smaak met een zacht vleugje vanille. Je kan stukjes chocolade, gedroogd fruit of noten naar smaak toevoegen. Als je de honing in het beslag vervangt door een andere zoetstof, kun je dit recept eenvoudig op veganistische wijze bereiden.

Deze gezonde kikkererwten blondies zijn mijn favoriet, ze zijn mij thuis binnen een mum van tijd op. Ik hoop dat jij er net zo veel van gaat genieten als ik. Nog een laatste opmerking: dit dessert smaakt de volgende dag het lekkerst, dus laat ze een nachtje in de koelkast staan als je kan wachten.

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde kikkererwten of 500 gr gekookte kikkererwten
  • 90 gr havermout (Ik raad deze aan)
  • 60 gr ongezoete appelmoes
  • 350 tot 525 gr honing
  • 3 el kokosolie (Ik raad deze aan)
  • chocolade brokjes 70% (naar smaak)
  • rozijnen/gedroogd fruit/noten (optioneel)
  • 2 tl vanille extract
  • ½ tl baking soda
  • 2 tl bakpoeder
  • ⅛ tl zeezout

Instructies

  1. Maal of blend de havermout fijn.
  2. Mix alle ingrediënten samen in een kom, behalve de chocolade brokjes/gedroogd fruit/noten.
  3. Verdeel het mengsel in tweeën en blend het deel voor deel in een blender (gebruik geen grote blender met hoge capaciteit want het mengsel is te droog. Gebruik in plaats daarvan een kleine hakmachine, die onderdeel zou moeten zijn van je staafmixer set. Als je deze niet hebt, probeer het dan met een staafmixer).
  4. Als het hele mengsel geblend en gemengd is tot een gladde substantie, roer dan de chocolade brokjes erdoor (het gedroogde fruit en de noten ook).
  5. Giet het beslag in een kleine bakvorm. Kies een formaat aan de hand van de gewenste taart hoogte (bijv 20x20cm).
  6. Bak de taart 35 tot 40 minuten op 180 graden. Check regelmatig zodat de taart niet aanbrandt. Haal de taart uit de oven zodra hij klaar is.
  7. Laat afkoelen en zet in de koelkast voor minimaal 5 uur.
  8. Hij is erg lekker direct na het bakken, maar nog veel lekkerder de volgende dag.
  9. Bewaar in de koelkast.
Bereidingstijd50 minuten
Levert16 plakken
Voedingswaarde / 1 plak
Calorieën125 Kcal
Koolhydraten23 g
Vezel2 g
Eiwit2 g
Vet3 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen